EfB skal præstere mod undervurderet oprykker

19. sep. 2014

Da Esbjerg fB mødte Hobro i NordicBet Ligaen for tre sæsoner siden, blev det til to etmålssejre i de indbyrdes kampe. Der er løbet meget vand i Mariager Fjord siden, og lørdag mødes de to hold i Superligaen med oprykkerne på andenpladsen og EfB i den tunge ende af tabellen.

EfB-cheftræner Niels Frederiksen mener, at Hobros hidtidige præstationer ikke er blevet vurderet efter fortjeneste.

- Når man snakker om Hobro, går den på deltidsprofessionelle og oprykkere. Men holdet ligger nummer to i ligaen, har scoret næstflest mål, har færrest mål imod sig, og de har en målscore på 12-5. Når målscoren passer, er placeringen som regel ikke helt ved siden af. Alt tyder på, at Hobro har fortjent sine resultater. Holdet spiller med passion og energi, og når man har en fælles ydre fjende i omgivelsernes fejlagtige vurdering, flytter det en masse. Spillemæssigt er de også gode, siger Niels Frederiksen.

Hverken på baggrund af placeringen i Superligaen eller målt på andre parametre betragter Niels Frederiksen sit mandskab som favorit, og det vil være en fin præstation at vinde sæsonens anden sejr på DS Arena.

- Vi skal spille med samme energi og aggressivitet som mod FC Vestsjælland, vi skal have masser af bevægelighed foran boldholderen, og så skal vi spille hurtigt, lyder cheftrænerens korte recept på sejr.

Han betragter 3-0-sejren over FC Vestsjælland som et skridt på vejen, som giver momentum, et mentalt boost og tro på tingene. Men EfB har endnu langt fra samme selvtillid som Hobro at bygge på.

Mohammed Fellah sidder over med en overbelastningsskade og er i lighed med Jens Berthel Askou ude af truppen. Eddi Gomes er tilbage efter afsonet karantæne og er sammen med Jesper Rasmussen nye i forhold til FC Vestsjælland-kampen.

EfB spiller kampen i Superligaen mod Hobro IK lørdag den 20. september kl. 17.00 på DS Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider