Esbjerg fB skruer op for aggressiviteten

20. Jun. 2014

Esbjerg fB’s spillestil er præget af presspil og hurtige omstillinger, og i den nye sæson vil der blive lagt yderligere vægt på de løb, der kan gøre ondt på modstanderne. 

- Vi vil gerne hæve overliggeren og præstere endnu flere aggressive løb, selv om vi i forvejen har mange af dem. Da vi spillede Europa League mod Red Bull Salzburg, havde de 30 procent flere højintensive løb end vi, og kan vi blot lægge 15 procent flere på, er vi halvvejs, siger EfB’s cheftræner, Niels Frederiksen.

Han er optaget af den måde, klubber som Borussia Dortmund og Salzburg spiller fodbold på, og i samarbejde med fysisk træner Torben Nielsen er der lagt træningsprogrammer med mere vægt på sprint og udholdenhed.

EfB tester for første gang formen efter sommerferien mod AGF søndag kl. 13.00 på Alslev Stadion. Kampen bliver Morten Wieghorsts bratte sceneskift fra de store arenaer i Premier League i tiden som Swansea-assistenttræner til den nye rolle som AGF-cheftræner.

Hele truppen, undtagen spillere der er forhindret af skader eller på anden vis, er med. Det indebærer, at den tidligere HB Køge-spiller, Eddi Gomes, kommer i kamp for første gang siden ankomsten til Esbjerg i denne uge, og at de tre nye A-trupspillere, Jonas G. Hansen, Jeppe Brinch og Mikkel Maigaard, er med.

- Vi skal i gang, og vi kommer til at se mange spillere i aktion. De skal have kamptid i benene, og vi skal have et indtryk af, hvor de står efter ferien. De er kommet fint tilbage, og de fysiske test viser, at de har passet deres træningsprogram i sommerferien. De virker fit og klar. Jo før vi har styr på den fysiske del, jo hurtigere kan vi gå over til den mere taktiske del af forberedelserne, siger Niels Frederiksen.

Han oplyser, at spillerne ikke vil blive skånet i træningspassene op til kampen mod AGF, og at de snarere vil have tunge ben end vise den eksplosivitet, der i endnu højere grad skal kendetegne EfB’s spil i den nye sæson.

Landsholdsbacken Jonas Knudsen har en kort ferie, Magnus Lekven har fået fri til et privat arrangement, og Jens Berthel Askou træner fuldt med efter sin skade, men skal vente lidt, før han kommer i kamp. Desuden er Jeppe Andersen og Martin Pusic på skånekost efter muskelskader, om end sidstnævnte nok kommer i kamp søndag.

Af Frede Madsen

nyheder_divider