Esbjerg fB tørster efter revanche mod Randers

16. Apr. 2014

Esbjerg fB kan med en sejr i påskeopgøret i Superligaen mod genopstandne Randers FC på Blue Water Arena i realiteten lægge enhver snak om nedrykning bag sig og sætte sig nye mål. Det kræver dog spillemæssige forbedringer i forhold til mandagens udekamp mod FC Nordsjælland.

EfB’s udbytte af to ekspeditioner til hovedstadsområdet blev på tre point, og det ligger inden for det forventelige, men præstationerne bag fortæller en anden historie.

- Fodbold er en mærkelig størrelse. Vi spillede en fin kamp i Brøndby, men fik ikke noget med os, hvorimod vi mod et rigtig godt FC Nordsjælland-hold kun spillede godt i de første 20 minutter og for første gang i dette forår ikke dominerede. Nu står vi over for en kamp mod Randers, hvor vi må forvente at være tilbage i en dominerende rolle, og vi skal lægge på spillemæssigt i forhold til Nordsjælland-kampen, siger EfB’s cheftræner, Niels Frederiksen.

Svigtede EfB’s evne til at fastholde bolden og spillet, er der til gengæld uforbeholden ros til hele bagkæden, både individuelt og kollektivt, for at ofre sig og skabe grundlaget for et godt resultat. Det indbefatter naturligvis også målmand Martin Dúbravka, der har sin del af æren for fem clean sheets og blot tre mål scoret imod EfB i forårets otte ligakampe. Til gengæld har offensiven ikke været sprudlende, blandt andet på grund af fraværet af Martin Pusic, der fortsat ikke er klar efter en muskelskade.

EfB er uden en karantæneramt Peter Ankersen, hvorimod backkollegaen Jonas Knudsen vender tilbage efter afsoning. EfB-defensiven kan få nok at se til over for Randers-omstillingerne med de tilbagevendte Ronnie Schwartz og Nicolai Brock-Madsen i front.

- Randers forekommer stærkere end længe, holdet har vundet de to seneste kampe og skabt lidt afstand til bunden, og det har gavnet dem at få spillere som Schwartz, Bjarnason og Kamper tilbage efter skader. Vi har dog i den grad revanche til gode, ikke kun på grund af de to nederlag i denne sæson, men måden vi tabte kampene til Randers på med sene mål i begge kampe, siger Niels Frederiksen.       

EfB spiller kampen i Superligaen mod Randers FC torsdag den 17. april kl. 17.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider