Esbjerg fB’s bredde på prøve i vigtig bundkamp

19. mar. 2015

Med Jonas Knudsen, Jeppe Andersen og senest også Lasse Rise ude med skader er der lagt op til en test af truppens bredde i Esbjerg fB’s vigtige bundkamp mod OB fredag aften på Trefor Park.

- Nu skal vi vise, at vi har den bredde i truppen, som vi regner med. Vi er i en situation, hvor vi har behov for point, og hvor vi er tvunget til at erstatte stamspillere. Det åbner en fantastisk mulighed for andre spillere, der kan gå ind og vise det niveau, der skal til. Bedømt ud fra træningen er jeg ikke i tvivl om, at de har niveauet. Nu skal de vise det i kamp, og det er jeg overbevist om, at de kan, siger cheftræner Niels Frederiksen.

Han hentyder til spillere som Emil Lyng, Kevin Mensah, Michael Almebäck og Daniel Larsson, som i Odense kan få mere spilletid, end de har været vant til på det seneste.

Niels Frederiksen betragter OB som et hold i fremgang, især på hjemmebane, hvor holdet er ubesejret i seks kampe i træk og senest vandt 1-0 over FC København.

- OB har fokus på defensiven, holdet har offensive individualister i Rasmus Falk og Emil Larsen, og unge Mikkel Desler har gjort sit til, at det er gået fint i foråret. Jeg kender ikke banen i Odense, men håber, at vi får mulighed for at udfolde vore fodboldmæssige styrker. Dog er vi et andet sted, når vi skal spille en bundkamp på udebane, som vil blive præget af energi, fight og dueller, siger Niels Frederiksen.

Forårets mest fremtrædende EfB-angriber, Lasse Rise, vred om på en ankel under træningen onsdag og er ukampdygtig mod OB. Han ventes klar til kommende opgaver. Jeppe Brinch og Mick van Buren, der har været ude af holdet på grund af sportsbrok siden oktober, er nye i truppen.

Kampen i Alka Superliga spilles fredag den 20. marts kl. 18.30 på Trefor Park.

Af Frede Madsen

nyheder_divider