Europa League-kampe har skabt et nyt Esbjerg fB

26. feb. 2014

Med 3-1-nederlaget i det første møde med ACF Fiorentina på hjemmebane afslutter Esbjerg fB højst sandsynligt det europæiske fodboldeventyr torsdag aften i Firenze. 189 dage efter 4-3-sejren over det franske tophold, AS Saint-Etienne, som skabte rystelser i Europas fodboldhierarki, synes rejsen at være ved vejs ende, og EfB forbereder sig på at tage en værdig afsked efter et halvt år, der har forandret klubben.

- Det har været en fantastisk rejse, der har været ekstremt lærerig for spillere, trænere og klub. Europa League-kampene har givet os masser af viden og erfaring i forhold til måden at spille fodbold på, og hvad vi skal bygge på i de næste år. Vi har fået kendskab til den enorme belastning, både fysisk og mentalt, det indebærer at bygge sig op til at spille to kampe på en uge over en længere periode. Vi har lært, på hvilke punkter vi ikke er dygtige nok, og hvad vi skal lægge på for at være i stand til at bevare bolden, når vi møder internationale hold, der er dygtige i presspillet, siger cheftræner Niels Frederiksen.

Han kan i en tænksom stund ærgre sig over, at den spillertrup, der har fået så megen læring og erfaring i et superkoncentreret halvår, ikke forbliver sammen som enhed. To spillere, Peter Ankersen og Kian Hansen, har med blandt andet de europæiske præstationer gjort så meget opmærksom på deres kvaliteter, at de er solgt til henholdsvis FC Red Bull Salzburg og FC Nantes. Niels Frederiksen foretrækker dog at glæde sig over, at EfB også efter sommerferien vil have en stamme af spillere med international erfaring, og at de solgte spillere vil drage nytte af læretiden i Esbjerg i større klubber.

- De økonomiske frugter af Europa League har vi høstet. De spillemæssige vil først gradvis blive lagt på holdet, og det bliver en spændende proces, siger Niels Frederiksen.

Han har flere hensyn at tage inden morgendagens Europa League-kamp i Firenze. Hensynet til at overleve i Superligaen vejer tungest, og dernæst gælder det om at spille en god kamp mod Fiorentina og som altid gøre sit yderste for at vinde. Et tredje hensyn vedrører spillertruppen.

- Vi har en bred trup med mange spillere, der har arbejdet hårdt i forberedelserne og gjort sig fortjent til spilletid. Nogle af dem har fået begrænset eller ingen spilletid mod FC Nordsjælland og skal måske heller ikke spille meget mod OB på søndag. Blandt andre Mick van Buren, Ryan Johnson Laursen, Casper Nielsen og Martin Bergvold får på den baggrund chancen for at vise sig frem i Firenze, siger Niels Frederiksen.

Derimod er Mohammed Fellah, der efter godt 20 minutters spil måtte trække sig ud af forårspremieren med en fiberskabe i højre baglår, ikke til rådighed. De næste dages behandling vil give et billede af, hvor lang pausen bliver. Ellers er der ikke ændringer i den 19-mandstrup, der rejser til Firenze i dag.

EfB spiller 1/16-finale i Europa League, anden kamp, mod ACF Fiorentina torsdag den 27. februar kl. 21.05 på Stadio Artemio Franchi.

Af Frede Madsen

nyheder_divider