Fankoordinatorens blog: Vi må stå sammen

12. aug. 2015

Mit navn er Hans, og jeg har i de seneste tre år været fankoordinator i EfB, eller som UEFA kalder det SLO - Supporters Liaison Officer. Min fornemmeste opgave som fankoordinator er at være fansenes talerør ind til klubben – et neutralt bindeled mellem fans og EfB. Det er min opgave, at sørge for der ikke går information tabt i kommunikationen fra klubben til fans, men i særdeleshed også fra fans til klubben.

Der er efterhånden kommet en del fanfraktioner med forskellige udgangspunkter og holdninger, som sammen med EfB’s officielle fanklub, Blue Knights, fylder op i stemningsafsnittet på Blue Water Arena, herunder fraktioner som Nordvestkurve, Harbour Boys, Supras, Klub 53, EfBeast, Juniors, og flere kan nævnes. Men som fankoordinator skal jeg også tænke på sæsonkortholderne på Tage Sørensen-tribunen, samarbejdspartnerne på A-tribunen, familierne på SE-tribunen, og de fans som grundet offshore-arbejde, udlandsjob eller studier udenbys følger klubben på TV. Vi har jo alle kærligheden til EfB til fælles.

De fans, som EfB i dagligdagen har mest dialog med, er naturligt den officielle fanklub, Blue Knights, da de blandt andet arrangerer alle busture til udekampene og fører en løbende dialog med EfB om stemningsskabende tiltag. Derudover har vi også fået oparbejdet en god dialog med Nordvestkurve, som konstant kæmper for stemning på stadion – dem som fra capo-tårnet synger i stemningsafsnittet og sørger for at trommetakten holdes.

Vi har inden for det sidste års tid fået oparbejdet en god dialog, hvilket har resulteret i at Nordvestkurve sammen med Blue Knights og EfB, har været medinitiativtager til et capo-tårn på Blue Water Arena. Et ønske fra Nordvestkurve om at få deres eget rum til opbevaring af flag, trommer og andet udstyr er også i disse dage blevet opfyldt med stor hjælp fra Blue Water Shipping. Derudover har Granly Gruppen lovet at stille et rum til rådighed for fans til produktion af tifoer.

Jeg og nok også mange andre af dem der valgte at blive kampen ud i søndags, hvor EfB desværre blev nedsablet af SønderjyskE, fik decideret gåsehud af at se op på stemningsafsnittet på Blue Water Arena i kampens sidste minutter. Der var en pæn skare af de mest hardcore EfB-fans i gang med at suge de sidste kræfter ud af deres stemme for at støtte holdet. Det er sådan, det skal være – i medgang og modgang. Jeg opfordrer derfor til, at vi nu rykker tættere sammen og støtter spillerne og det nye trænerteam, nu hvor de har allermest brug for det.

I EfB gør vi selv et forsøg ved at støtte Blue Knights økonomisk, så de i weekenden kan arrangere en udebanetur til Nordsjælland for blot kr. 100,- for medlemmerne og 200,- for ikke-medlemmer. Derudover giver vi til hver kamp 30 billetter, der hjælper til at fans kan tage med på udebaneturene, så spillerne støttes, lige meget hvor i landet de spiller.

Jeg ønsker, at spillerne får al den opbakning de behøver, uanset hvor i landet de er.

Af Hans Weis-Hansen
Fankoordinator
fan@efb.dk

nyheder_divider