Fellah tilbage, men Pusic fortsat ude

13. Apr. 2014

Et kompakt midterfelt kan tegne sig efter 26. spillerunde i Superligaen, og en eventuel vinder af mandagens kamp mellem FC Nordsjælland og Esbjerg fB vil føre det an. EfB har vundet sæsonens to første opgør – i Esbjerg – og forberedte sig søndag på at skulle spille på Farum Parks kunstgræs ved at træne på et tilsvarende underlag ved Gl. Vardevej.

- Det er en kæmpeforskel, at sæsonens tredje indbyrdes kamp spilles på kunstgræs, hvor FC Nordsjælland er stærkt kørende. I det hele taget anser jeg holdet for at være for opadgående med et bedre flow i spillet end tidligere i sæsonen. Det bliver vigtigt, at vi finder balancen mellem at stå højt og lavt mandag aften, siger EfB-cheftræner Niels Frederiksen.

Han så under træningen Mohammed Fellah i god vigør, som han har været de seneste to uger på træningsbanen efter den muskelskade, der har holdt ham ude af ligakampe siden forårspremieren mod netop FC Nordsjælland 24. februar. Derimod er det nye angrebses, Martin Pusic, fortsat ikke klar oven på det slag, han fik på muskulaturen mellem skinneben og læg i begyndelsen af kampen mod FC Vestsjælland. Desuden måtte Jerry Lucena forlade træningen før tid med en forstrækning.

Ud over Fellahs comeback og Pusic, Lucena, Emil Lyng og Jens Berthel Askou ude med skader har venstrebacken Jonas Knudsen karantæne. Ryan Johnson Laursen glider naturligt ind på en af backpladserne med landsholdsbacken Peter Ankersen på den anden.

Niels Frederiksen er meget bevidst om bevægelserne både i bunden af Superligaen og blandt holdene lige under top fire.

- Kampen i Farum gælder placeringer i subtoppen. Jeg har sagt hele tiden, at vi skal op på 40 point for at være på afstand af bunden, og samtidig skal vi holde fast i vores position lige under toppen. Det kræver point mod FC Nordsjælland. Det skal gå mærkeligt til, hvis ikke femtepladsen giver adgang til at spille med om pladserne i europæisk fodbold, siger Niels Frederiksen. 

Kampen spilles mod FC Nordsjælland mandag den 14. april kl. 19.00 på Farum Park.

Af Frede Madsen

nyheder_divider