Femtepladsen sikret i Odense

11. maj. 2014

Til trods for at tre spillere måtte udgå med skader i løbet af kampens første halvleg kunne Martin Pusic og Jakob Ankersen sparke bolden i mål, og sikre at Esbjerg fB også spiller europæisk fodbold i den kommende sæson.

Esbjergenserne fik en drømmestart på kampen, da Jonas Knudsen kastede et langt indkast over Anders Møller Christensen og frem til Mick van Buren, som trak ind i banen og serverede bolden for Martin Pusic, som hamrede bolden i nettaget og bragte vestjyderne foran.

Efterfølgende blev Martin Dúbravka testet et par gange, men afslutningerne blev ikke rigtig farlige, og han kunne gribe bolden hver gang. Dette ændrede sig dog efter en halv times spil, da Martin Spelmann erobrede bolden på egen banehalvdel og drev bolden frem. Herefter spillede han den videre til Bashkim Kadrii, som sendte bolden videre til Rasmus Falk, der rundede Martin Dúbravka og udlignede.

Inden scoringen havde Niels Frederiksen været nødsaget til at udskifte en skadet Mick van Buren, og efter scoringen måtte også Kian Hansen lade sig udskifte, da han gled ind i stolpen i forsøget på at blokere Rasmus Falks afslutning. I pausen blev ondt værre da også Magnus Lekven måtte lade sig udskifte med en skade, og det var derfor begrænset hvilke taktiske muligheder, der var for de vestjyske trænere.

Odenseanerne kom bedst ud til anden halvleg, hvor først Bashkim Kadrii sendte en farlig tværpasning indover og kort tid efter var det Rasmus Falk, der sendte bolden ind i hovedet på Emil Larsen, hvis hovedstød blev blokeret af Michael Jakobsen.

Dette gav ny energi for esbjergenserne, der var tæt på at bringe sig foran da et sammenspil mellem Jakob og Peter Ankersen gav Mikkel Vestergaard en god mulighed i højre side, men Mads Toppel reddede flot. Et par minutter efter kom Mikkel Vestergaard igennem i venstre side og sendte bolden ind mod venner og fjender i feltet. Her endte den ved Jakob Ankersen, som sparkede bolden i mål til slutresultatet 2-1.

Med sejren fastholder Esbjerg fB femtepladsen og er dermed sikret at skulle spille kvalifikation til Europa League i den kommende sæson.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider