Første nederlag på hjemmebane i seks kampe

24. okt. 2016

EfB var ubesejret i de seneste fem hjemmekampe, men i dagens kamp blev den positive statistik dog brudt. Gæsterne fra FC Midtjylland vandt kampen med 3-1 på mål af Jonas Borring, Jakob Poulsen og Mikkel Duelund. EfB bragte sig ellers foran 1-0 ved Awer Mabil, men kunne ikke forhindre midtjyderne i at komme tilbage i kampen.

Efter blot halvandet minut af kampen var det ved at gå galt for hjemmeholdet, da Awer Mabil mistede bolden på egen banehalvdel. Herefter forsøgte Mikkel Duelund at finde Martin Pusic inde foran mål, men angriberen kunne ikke få ordentligt ram på bolden.

Efter et kvarters spil gjorde Awer Mabil skaden god igen, da han fik plads ved baglinjen, hvor den vævre kantspiller sendte et fladt indlæg ind til Robin Söder, der forlængede den videre til Mads Hvilsom. Den efterfølgende afslutning blev dog reddet af en vågen Mikkel Andersen i buret.

Det første mål i kampen faldt til EfB, da Casper Nielsen tog en flot dribletur uden for feltet, hvor han blev nedlagt. Frisparket tog Awer Mabil sig af. Kantspilleren, der havde været yderst aktiv i kampen, tog tilløb til bolden og hamrede læderet ind bag Mikkel Andersen.

Føringen varede dog ikke længe. Kort efter fik Rilwan Hassan en lang aflevering ned ad venstrekanten. Han udnyttede sin store fart og spillede bolden ind over til Jonas Borring, der afsluttede første gang. Skuddet havde kurs mod midten i målet, men kom med så høj fart, at Jeppe Højbjerg ikke kunne holde bolden, og dermed måtte holdene gå til pause ved stillingen 1-1.

Første chance i anden halvleg tilfaldt FCM, da et frispark fra højre side blev sendt ind i hovedet på Filip Novak, der steg til vejrs og stangede bolden mod Jeppe Højbjerg. Esbjergensernes målmand viste prøver på sin gode reaktionsevne, da han kastede sig ned og reddede bolden.

Midtvejs i anden halvleg kunne han dog ikke forhindre midtjyderne i at bringe sig i front, da Jakob Poulsen sparkede et indlæg ind i feltet fra venstre side af banen. Ingen spillere fik sat hovedet på, men derimod fik bolden lov til at passere og sejle direkte i mål via stolpen.

Der skulle ikke gå længe, før EfB kom yderligere bagud, da Rilwan Hassan lagde bolden til rette for Mikkel Duelund, der afsluttede mod mål. Marco Lund fik rettet skuddet af, men bolden fortsatte videre mellem benene på Jeppe Højbjerg og i mål.

Robin Söder var tæt på at reducere for hjemmeholdet hen mod slutningen af kampen, da han modtog et fladt indlæg midt i feltet, men den svenske spydspids formåede ikke at omsætte chancen til mål, da hans skud røg langt over. Esbjergenserne kom aldrig tilbage i kampen, og det endte med en 3-1 sejr til FCM.

- Det gik godt i første halvleg, og vi udfordrede dem rigtig godt. Men det var desværre ikke tilfældet efter pausen, hvor vi ikke kom tæt nok på dem på den sidste tredjedel af banen. De to mål gjorde ondt på os, og vi mistede vores organisation. Men vi er sammen om det her, og det ved spillerne, siger cheftræner Colin Todd efter kampen. 

Af Martin Jørgensen

nyheder_divider