Første Europa League-nederlag en realitet

04. okt. 2013

EfB indkasserede det første nederlag i Europa League mod østrigske FC Salzburg. 1-2 viste måltavlen til gæsterne, da sidste fløjt lød på Blue Water Arena.

EfB fik den værst tænkelige start på kampen. En manglende markering efter få minutters spil gav plads til østrigernes Alan, der snød den esbjergensiske offsidefælde og gik forbi Frederik Rønnow, så bolden kunne trilles ind i det tomme mål.

Ovenpå gæsternes tidlige scoring havde esbjergenserne svært ved at finde balancen i kampen. Den sprudlende offensiv der har gjort EfB til Superligaens mest scorende hold, havde svært ved at finde hullerne i den stærke østrigske defensiv. I den anden ende måtte EfB-spillerne kæmpe hårdt for at vinde duellerne mod de hurtige og stærke Salzburg-spillere, der konstant satte EfB'erne under pres. Første halvlegs bedste esbjergensiske forsøg kom fra Jakob Ankersen, der fra en spids vinkel forsøgte at overliste Salzburg-keeper Edward Gustafsson, samt Hans Henrik Andreasen, der satte hovedet på et af Jonas Knudsens lange indkast.

Syv minutter før pausen snød Alan igen EfB-forsvaret. Salzburg-angriberen snød i første omgang esbjergensernes offsidefælde, inden han i tog forsøg fik bolden med forbi Frederik Rønnow, hvorefter han kunne score sit andet mål, ved at sparke bolden ind i det tomme mål.

Pausen gjorde godt for de sortklædte EfB-spillere, der kom bedre med efter en tur i omklædningsrummet. De gode takter fik et dyk otte minutter i anden halvleg, da Emil Lyng måtte hjælpes fra banen. Kantspilleren fik en hård medfart i en duel med et par af gæsterne, hvilket gik hårdt ud over Lyngs venstre knæ. På venstrekanten erstattede Pape Paté Diouf den udskiftede Lyng.

Som kampen skred frem sad EfB mere og mere på bolden, men problemet med at komme igennem gæsternes stærke defensiv var endnu ikke løst. Kampen bar meget præg af en masse omstillinger og spil med lange bolde. I først halvleg havde esbjergenserne været tvunget til at spille lange bolde, hvilket til tider virkede lidt forkrampet. Efter pausen blev der fokuseret mere på at erobre andenboldene, hvilket gjorde, at EfB'erne kom bedre med i kampen.

I det 89. minut lykkedes det for EfB at finde vejen til netmaskerne. Indskiftede Pape Paté Diouf tog flot bolden ned med brystet, da Jonas Knudsens indlæg gik over to Salzburg-spillere. Diouf udnyttede den store chance og sparkede bolden ind ved fjerneste stolpe.

Det efterfølgende pres mod Salzburg-målet førte aldrig til en chance, der kunne skaffe det reducerende mål, så Salzburg-sejren blev der aldrig rokket ved.

- Det var en kamp, hvor vi blev matchet hårdt. Vi blev tvunget til at spille mange lange bolde, så vi kom til at spille stresset og med for mange lange bolde i perioder. Vi formåede ikke at spille os ud af det aggressive pres. I anden halvleg lykkedes det bedre for os, hvor vi fokuserede på at få fat i andenboldene, sagde EfB’s cheftræner, Niels Frederiksen.

- Kampen fik en fortjent vinder. Salzburg er det bedste hold, som vi har mødt i Europa League. De fik det til at gøre mere ondt på os end Standard Liege. Vi begik nogle fejl, men jeg ved ikke, om det var flere, end vi normalt begår. Forskellen var bare, at vi mødte et hold, der straffede dem, sagde Niels Frederiksen.

Af Lars Johansen

nyheder_divider