Forårets første nederlag

03. mar. 2017

EfB lagde fredag aften græs til et yderst vigtigt opgør mod det midtjyske mandskab Viborg FF. Hjemmeholdet har ikke lidt mange nederlag på Blue Water Arena i denne sæson, men i dag blev den gode statistik brudt. Robin Söder bragte vestjyderne foran, men Aleksander Jakobsen udlignede kort efter til pausestillingen 1-1. Mikkel Vestergaard og Jonas Kamper afgjorde kampen i anden halvleg med én scoring hver. 

Esbjergenserne fik en decideret drømmestart på kampen, da holdet bragte sig foran efter blot to minutter. Målet kom, da Robin Söder modtog bolden feltet efter en fin aflevering fra Emmanuel Oti Essigba. Den svenske angriber vendte rundt på en tallerken og afsluttede fladt forbi Peter Friis Jensen i Viborgs mål.

Den vanvittige start på kampen var ved at bringe flere mål med sig, da Serge Deble blev sendt alene afsted mod Jeppe Højbjerg. Den lynhurtige frontløber spurtede fra alt og alle, men vestjydernes mand mellem stængerne kom flot ud og afværgede den giftige scoringsmulighed.

Udligningen kom dog allerede efter blot fjorten minutter, da midtjydernes offensiv blev sendt afsted i en omstilling. Jeppe Højbjerg fik reddet i første omgang, men Aleksander Jakobsen kom først på returen og sparkede sikkert læderet i kassen.

Herefter var der ingen af holdene, der for alvor formåede at få spilovertaget i kampen, og derfor bølgede spillet frem over tilbage. Hjemmeholdet var dog tæt på, da Robin Söder, modtog et indlæg fra venstre, men angriberen brugte hånden til at få bolden under kontrol, og viborgenserne fik dermed frispark.

Anden halvleg var knap startet, da EfB kom til første mulighed, da et indlæg fra Robin Söder endte hos indskiftede Jesper Lauridsen, der forsøgte sig med venstrebenet, men afslutningen sad ikke yderligt nok. Kort efter var samme Jesper Lauridsen igen på spil. Denne gang i oplæggerens rolle, men hans flade indlæg blev stoppet af en fremadstormende Peter Friis Jensen.

Efter en times spil fik Robin Söder bolden langs højrekanten. Han forsøgte at finde Brent McGrath inde foran mål, men han nåede lige akkurat ikke frem til afleveringen. Senere var Jonas Kamper på spil i modsatte ende, men hans afslutning blev reddet af Jeppe Højbjerg.

Det første mål i anden halvleg kom efter 68 minutter, da bolden blev spillet ind i feltet til Mikkel Vestergaard, der trak sig fri og frækt lobbede bolden over Jeppe Højbjerg og videre i mål. Den tidligere Esbjerg-spiller blev kort efter skadet og måtte udgå af kampen.

Viborgs tredje mål blev en realitet seks minutter før den ordinære spilletid var færdig. Et indlæg fra højre fik lov til at ryge til bagstolpen, hvor Jonas Kamper stod fri. Kantspilleren bevarede roen, tæmmede bolden og sparkede bolden ind bag Jeppe Højbjerg og afgjorde lørdagens kamp. EfB forsøgte at presse på til sidst for at komme tilbage, men hjemmeholdet kom aldrig tæt på.

- Jeg er ikke tilfreds med præstationen i dag. Vi er ikke aggressive nok i defensiven, og vi er heller ikke gode nok i de defensive omstillinger. Nu skal vi hjem og evaluere på kampen, og så har vi muligheden for at gøre det godt igen på næste søndag, siger cheftræner Lars Lungi Sørensen. 

Af Martin Jørgensen

nyheder_divider