Forløsende sejr over OB

22. aug. 2016

Underholdningen var i top for tilskuerne på Blue Water Arena, der havde trodset vejret og taget på Gl. Vardevej til mandagens kamp mellem Esbjerg fB og OB. Til trods for en tidlig føring til de fynske gæster fik esbjergenserne kæmpet sig tilbage i kampen, der endte med sæsonens første sejr til Esbjerg fB.

Regn i timerne op til kampstart gav en våd bane, hvor bolden løb hurtigt, mens spillerne måtte ned i flere glidende tacklinger end vanligt. Esbjergenserne startede kampen godt med god tro på tingene og flere angreb mod det fynske forsvar. Således fik Robin Söder i kampens første minutter to fine afslutningsmuligheder, efter Ryan Johnson Laursen kom igennem i højre side og sendte bolden ind til den svenske angriber, men begge gange gik bolden en snert over mål.

Langsomt fik fynboerne dog kæmpet sig ind i kampen, hvor Rasmus Festersen først viste prøver på sin afslutningsevner, da han trak ind i banen og skød, men Jeppe Højbjerg reddede til hjørnespark. Kort tid efter var Jeppe Højbjerg dog prisgivet, da Festersen kom først på en tilfældig bold i feltet og scorede til 1-0.

Scoringen gav selvtillid hos gæsteholdet, men esbjergenserne fik alligevel kæmpet sig ind i kampen igen, og Victor Pálsson var tæt på at udligne, da Kevin Mensag sendte bolden på tværs til islændingen, som fra kanten af feltet sparkede tæt over mål.

Kort tid efter var Jeppe Andersen en anelse skarpere, da Casper Nielsen satte spillet hurtigt i gang efter et indkast, hvorefter bolden havnede ved anføreren, der flot curlede bolden i det fjerneste hjørne til pausestillingen 1-1

Fra anden halvlegs start kom Mads Hvilsom på banen i stedet for Robin Söder, og han skulle ikke bruge mange minutter på at anbefale sig selv. Bjørn Paulsen kom igennem på højrekanten, hvorfra han sendte bolden indover til Hvilsom, der akkurat kom først på bolden og fik prikket den ind over mållinjen.

Angrebsiveren hos Mads Hvilsom gjaldt dog også i den anden ende af banen, og få minutter efter kom han sent i en glidende tackling på Jacob Barret Laursen ved kanten af feltet. På det efterfølgende frispark sparkede Joan Simun Edmundsson bolden direkte i mål og udlignede den vestjyske føring.

Hjemmeholdet fastholdt dog troen på tingene, og tyve minutter efter kom Kevin Mensah igennem i venstre side, hvorfra han sendte bolden ind til Nikolaj Hagelskjær. Hagelskjær trak ind i banen og sendte bolden videre til Bjørn Paulsen, som med venstrebenet sparkede bolden i mål til kampens slutresultat 3-2.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider