Fornemmelsen er god før premieren

19. Jul. 2015

Tre ugers intense forberedelser til en ny sæson i Alka Superliga er afsluttet, og Esbjerg fB får den første test af udbyttet mandag aften mod AaB på Nordjyske Arena. Cheftræner Niels Frederiksen og spillertruppen glæder sig og har en god fornemmelse forud for premiererundens sidste kamp.

- I en så kort forberedelsesfase skal vi sikre os, at spillerne er i den rette fysiske form, og det er de. På det taktiske plan kan man pudse lidt af, og vi har arbejdet med forsvarsspil og pres, hvor vi skal kunne presse både højt og lavt. Men vi kommer ikke til at spille meget anderledes end i foråret, siger Niels Frederiksen.

19-mandstruppen til premieren inkluderer blandt andre et af sommertransfervinduets mest spektakulære spillerindkøb, Nicki Bille, der er kommet til EfB på en treårig kontrakt fra franske Evian, samt de to nye, unge spillere i truppen, Marco Lund, 19 år, og Mathias Kristensen, 18 år. Derimod er yderligere en ny spiller i truppen, Leon Jessen, ude efter et vrid i den ene fod under træningen, og også Hans Henrik Andreasen og Kevin Mensah sidder over med mindre skader. Backen Ryan Johnson Laursen, der har været skadet i forberedelserne, spillede med i den afsluttende træning lørdag og indgår i truppen.

Særlige forventninger knytter sig til Nicki Bille, der scorede to mål i den sidste træningskamp i Lyngby.

- Nicki tilfører noget fysik og aggressivitet fremme på banen. Han er en god presspiller, der ofrer sig og er klar til at tage duellerne, siger Niels Frederiksen om den 27-årige angriber.

EfB mødte AaB tre gange i foråret og ser tilbage på en sejr i kvartfinalen i DBU Pokalen med størst glæde. De to superligaopgør endte med nederlag. Niels Frederiksen har ikke ændret syn på nordjyderne i sæson et efter den afgåede cheftræner, Kent Nielsen.

- AaB’erne er dygtige fodboldspillere, der er gode, når de får lov til at have bolden og diktere spillet, især offensivt. Det skal vi forsøge at lukke af for, siger Niels Frederiksen.

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod AaB mandag den 20. juli kl. 19.00 på Nordjyske Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider