Fra Chorzˇw til Farum med friske krŠfter

02. aug. 2014

Mindre end to døgn efter Europa League-kampen mod Ruch Chorzów i Polen kunne Esbjerg fB’s fysioterapeuter for første gang længe nyde spillet 11 mod 11 under lørdagstræningen, og den nye A+-træner kunne træne individuelt med tre af truppens unge spillere. Lasse Rise træner fuldt med og vil efter planen være klar til indsats i næste uge. 

EfB fik i Polen aflastet nogle af truppens mest brugte spillere, og andre blev hjemme for at være helt friske til sæsonens første udekamp i Superligaen, mødet med FC Nordsjælland sent søndag eftermiddag. Det gælder Jonas Knudsen og Hans Henrik Andreasen, som begge er med i truppen i Farum. Et betragteligt antal af spillerne er dog ikke klar til fuld spilletid efter nylige skader.

FC Nordsjælland har i år et efter cheftræner Kasper Hjulmand og anfører Nicolai Stokholm tjent tre point og scoret fire mål i de hidtidige kampe mod FC Vestsjælland og FC København. Både point og mål har hidtil været en mangelvare for EfB.

- Jeg synes, vi har spillet til mere end det ene point, vi samlet har fået mod Randers FC og SønderjyskE. Årsagen er små marginaler og manglende dygtighed foran mål. Særligt mod Randers var det vildt, hvad vi brændte af chancer. Det var rart at se i torsdags, at Martin Pusic er stærkt på vej tilbage, siger cheftræner Niels Frederiksen.

Et nederlag i Farum vil cementere en skidt start på superligasæsonen for EfB, mens en sejr vil ændre meget på helhedsindtrykket. EfB vandt alle tre kampe mod FC Nordsjælland i seneste sæson.

- FC Nordsjælland er fortsat et hold, der gerne vil have bolden, og det vil vi kun tillade til en vis grad, uden at vi dermed vil sætte alt ind på at erobre bolden. Modstanderne spiller måske lidt mere simpelt med flere indlæg og dybe bolde end tidligere, siger Niels Frederiksen.

Nytilkomne Daniel Stenderup er med i truppen og har chancen for at få superligadebut for EfB, og veteranerne Hans Henrik Andreasen og Jerry Lucena er nye i truppen i forhold til SønderjyskE-kampen. Skadede Mikkel Vestergaard, Jakob Andreasen og Jens Berthel Askou er ude af 19-mandstruppen. 

EfB spiller kampen i Superligaen mod FC Nordsjælland søndag den 3. august kl. 17.00 på Farum Park.

Af Frede Madsen

nyheder_divider