Fra drømme til barske realiteter i Superligaen

23. feb. 2014

Med blot fire point mellem nummer seks og 12 i Superligaen efter forårspremierens første opgør er rækken historisk jævnbyrdig. Esbjerg fB befinder sig før hjemmekampen mod FC Nordsjælland mandag aften i epicentret for slaget om at undgå de to nedrykningspladser, som vil sende de berørte klubber på en sportslig og økonomisk nedtur.

- Vi befinder os i en meget jævnbyrdig liga, hvor alle slår alle, og forårets første kampe tyder ikke på, at det billede ændrer sig. Vi ligger under stregen, og det bryder vi os ikke om. Derfor skal vi meget gerne på tavlen fra starten, og vi går efter tre point mod FC Nordsjælland, siger EfB’s cheftræner, Niels Frederiksen.

I modsætning til EfB, der i takt med succesen i Europa League blev tappet for kræfter, sluttede FC Nordsjælland efterårssæsonen fint af.

- Holdet lægger traditionelt meget vægt på boldbesiddelse og evner med bolden, men måske får vi et mere direkte spillende FC Nordsjælland-hold at se, end vi er vant til. Det er i hvert fald, hvad vi forbereder os på, siger Niels Frederiksen.

Han har flere gange udtalt, at EfB med sine nyindkøb er styrket på positioner, hvor klubben tidligere manglede kvalitet. Cheftrænerens vurdering blev bestyrket af, hvad han så i Europa League-kampen mod ACF Fiorentina torsdag aften. Martin Dúbravka, Michael Jakobsen og Martin Pusic debuterede, og især offensivt så han fine takter.

- Vi var gode til at spille på vore styrker og få sat de hurtige folk i scene. Martin Pusic var et ekstremt friskt pust, og det var rart at se Fellah og Lekven spille så godt mod Fiorentina. Defensivt kunne jeg godt tænke mig et mere aggressivt udtryk mod FC Nordsjælland, siger Niels Frederiksen.

EfB har udtaget en 19-mandstrup med de tre nævnte ligadebutanter i EfB-trøjen.

EfB spiller kampen i Superligaen mod FC Nordsjælland mandag den 24. februar kl. 19.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider