Frederiksen: Det stærkeste FCK-hold jeg har set

25. Jul. 2015

Esbjerg fB’s sidste træning forud for sæsonpremieren på hjemmebane foregik i silende regn for øjnene af få tilskuere på Esbjerg Atletikstadion. Søndag aften er scenen en helt anden, når FC København sæsondebuterer på Blue Water Arena i et formentlig noget bedre vejr og foran et stort publikum. 

EfB’s cheftræner, Niels Frederiksen, forbereder sine spillere på en af de sværeste udfordringer, de kan komme ud for i den hjemlige Alka Superliga.

- Vi vil i perioder blive trykket tilbage af FC København, men vi skal ikke stå der hele kampen. Det bliver forhåbentlig en fremragende fodboldkamp mod det bedste FCK-hold, jeg har set. Holdet har fået mere X Factor, mere uforudsigelighed, og jeg forventer, at holdet vil komme til at score flere mål, men også lukke flere ind. Truppen er hovedsageligt tilført spillere, der styrker offensiven, siger Niels Frederiksen.

Han hentyder til Peter Ankersen, Kasper Kusk og den 21-årige slovener, Benjamin Verbic, som de nye offensive trumfkort, og så ser den dobbelte målscorer fra Europa League-returkampen mod Newtown FC, Marvin Pourié, ud til at gå en større sæson i møde end den første i FC København. Federico Santander, det nye angrebses fra Paraguay, er endnu ikke klar til indsats, hvorimod EfB’s publikum formentlig vil få tilbagevendte William Kvist at se.

- Det er to offensivt indstillede hold, der mødes, og vi vil gøre alt for at matche FCK og sætte os på kampen, siger Niels Frederiksen.

Han ser med tilfredshed tilbage på premierekampen mod AaB, selv om han vurderer, at EfB målt på antallet af store målchancer kunne have hentet alle tre point i Aalborg. Spillemæssigt skal der stadig bygges på.

- Vi skal være dygtigere på bolden og have mere ro i vores spil end i særligt de første 20 minutter. Det er en balance mellem, hvornår vi skal holde på bolden, og hvornår vi skal spille fremad i hurtige omstillinger, siger Niels Frederiksen.

Leon Jessen og Kevin Mensah er fortsat ikke 100 procent klar efter henholdsvis en fod- og en muskelskade, hvorimod Hans Henrik Andreasen er med i truppen.

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod FC København søndag den 26. juli kl. 18.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider