Fysik og fart skal give herredømmet over Hobro

21. Nov. 2014

Hobro IK er en af de mest omtalte oprykkere i Superligaens historie – og med god grund. De undertippede nordjyder har i den grad bidt fra sig med sejre over både FC København og Brøndby IF, som holdet senest slog for anden gang og med 3-0. 

Lørdag gæster Hobro Blue Water Arena, og Esbjerg fB’s cheftræner, Niels Frederiksen, forbereder sig på en hård og spændende kamp.

- Vi skal matche Hobros fysik og have tempo i vores eget spil for at løse opgaven. Vi skal ikke ligne en flok spejderdrenge i duellerne, som vi gjorde i Randers, og så skal vi have fart i spillet frem ad banen. Hobro har gjort det fantastisk og langt over forventning med et spilkoncept, der er til at håndtere. Mange troede, at de var nede i sækken, hvorefter de slog Brøndby, så det er de ikke, siger Niels Frederiksen.

Han hæfter sig ved, at EfB i de fire seneste superligakampe har hævet scoringssnittet fra 1,1 til 2,0 og råder over Superligaens delte topscorer i Martin Pusic. Den anden er Hobros Mads Hvilsom, der ligesom EfB-angriberen har scoret otte mål.

Magnus Lekven har ikke trænet meget siden Randers-kampen på grund af en lyskeskade, men er i bedring. Backen Jonas Knudsen er meldt klar efter en mindre skade. På grund af tvivlen om Lekven er der udtaget en 19-mandstrup med tilbagevendte Hans Henrik Andreasen og Lasse Rise som de nye og karantæneramte Eddi Gomes ude af truppen.

- Med en sejr over Hobro kan vi slippe lidt væk fra bunden og komme op midt i tabellen, siger Niels Frederiksen.

EfB spiller kampen i Superligaen mod Hobro IK lørdag den 22. november kl. 17.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider