Gulddrenge fra U19-holdet på nye kontrakter

01. Jun. 2017

Esbjerg fB har indgået aftaler med yderligere to spillere fra den succesfulde 1998-årgang, der er rygraden på det danske mesterhold i U19 Ligaen. Daniel Anyembe har indgået en treårig aftale gældende til 30. juni 2020, og William Allin Møller har skrevet under på en toårig kontrakt med udløb 30. juni 2019.

- Vi har på ingen måde indgået kontrakter med de to spillere, fordi de i forvejen er i EfB, men på grund af deres kvaliteter. Det er en fordel for klubben, at vi har kunnet følge dem tæt dagligt i længere tid og ved, hvad de skal udvikle sig på, og for spillerne er det godt, at de kender talentmiljøet i forvejen, siger EfB’s sportsdirektør, Ted van Leeuwen.

EfB’s strategi er at udvikle unge spillere med henblik på salg til større ligaer, og i den henseende har både Daniel Anyembe og William Møller gode forudsætninger.

- Disse to spillere har fysik til med tiden at spille i både Tyskland og England, naturligvis også i Holland og Belgien, og derfor passer de perfekt ind i vores filosofi. Jeg er meget glad for, at begge nu har underskrevet en flerårig kontrakt med EfB, siger Ted van Leeuwen.

Daniel ”Bolt” Anyembe, 19 år, om den nye, treårige kontrakt:
- Klubben tror på mig, hvilket betyder meget for en ung spiller, for det åbner mulighed for spilletid. Jeg har kun haft positive oplevelser med EfB, siden jeg kom fra Esbjerg IF 92 som U12-spiller. Klubben har et godt talentmiljø, som jeg selv har været en del af, og de flotte resultater i de senere år betyder også noget for os som spillere. Overgangen fra U19 til seniorfodbold kan være svær, og jeg skal bygge på min fysik, ligesom jeg som højre back har fokus på indlæg. Mit defensive spil skal jeg vedligeholde med attitude og hårdhed i duellerne – lidt ligesom Eddi Gomes. Nedrykningen har ikke betydet noget for mine overvejelser, men vi har selvfølgelig et fælles mål om at rykke op i Superligaen igen. Jeg glæder mig til at kunne koncentrere mig 100 procent om fodbold og få ro og øget fokus på min udvikling, når jeg snart får min eksamen.

Ted om Daniel:
- ”Bolt” har allerede fået sine første erfaringer med førsteholdet og kan spille flere pladser i forsvaret samt på den defensive midtbane. Han har fysik, fart, er god med bolden, har en meget fin mentalitet, kender klubben – og skal fortsat udvikle sig.

William Møller, 19 år, om sin første toårige kontrakt:
- Jeg er oprindelig fra Ølgod IF og spillede en sæson i Varde IF, inden jeg tog på efterskole. Da jeg var færdig der, var der ikke tvivl om, at det skulle være EfB, som min familie altid har fulgt. Jeg spillede ikke så meget det første år som U17-spiller, men fik den første startplads som midterforsvarer på U19-holdet i efteråret 2015. På en træningslejr i Tyskland før forårssæsonen blev jeg rykket op som angriber og scorede til 3-2 i overtiden i en kamp mod St. Pauli. Så blev vi enige om, at det skulle være et projekt at gøre mig til angriber. Jeg har altid godt kunnet lide at score mål og nåede at score 10 mål i U19 Ligaen i denne sæson. De næste to sæsoner vil jeg arbejde på at forbedre mit spil med bolden, når jeg deltager i opspillet, så jeg kan gøre mig fortjent til at få forlænget min kontrakt. Jeg vil gerne spille mig tættere på førsteholdet, og nedrykningen giver sikkert flere muligheder for en ung spiller.

Ted om William:
- William er en helt anden historie end ”Bolt”. Da jeg lige var kommet til klubben, så jeg en udekamp i Vejle, hvor William blev indskiftet i de sidste minutter. Jeg var straks imponeret af hans fart og fysik. Han er tidligere forsvarsspiller, hvilket er ekstraordinært, og han minder mig som type om Mario Gómez. Han har blik for målet og en fantastisk mentalitet.

EfB har dermed syv spillere fra 1998-årgangen på kontrakter: Lasse Askou Mikkelsen, Daniel Anyembe, Jeppe Schultz, Jacob Lungi Sørensen, Mark Brink, Anders Dreyer og William Allin Møller.

Af Frede Madsen

nyheder_divider