Hårdt nederlag til esbjergensere i undertal

08. Nov. 2015

Esbjerg fB var taget til Herning i håbet om at bygge videre på sidste rundes sejr over FC Nordsjælland, men en tidlig udvisning til Daniel Stenderup blev afgørende, og med en mand i overtal scorede FC Midtjylland fire mål i løbet af kampens sidste 60 minutter.

Esbjergenserne startede kampen med stor selvtillid fra sidste rundes sejr over FC Nordsjælland. Dette kunne hurtigt have givet pote, da Bjørn Paulsen forlængede et langt indkast fra Michael Jakobsen. Robin Söder kastede sig frem og headede bolden mod mål, men hovedstødet blev blokeret af Daniel Stenderup.

FC Midtjylland svarede hurtigt igen, da Michael Jakobsen spillede bolden op i fødderne på Jakob Poulsen, som sendte den videre til Mikkel Duelund. Duelund trak ind i banen og stak bolden videre til Daniel Royer, der kom alene med Martin Dúbravka, men Royer kiksede afslutningen.

Ti minutter efter svigtede skarpheden ikke, da et langt indkast i venstre side havnede ved Jakob Poulsen, som sendte bolden ind til Morten ”Duncan” Rasmussen. Med en lang tå lykkedes det for ”Duncan” at prikke bolden i det lange hjørne og score til 1-0.

Kort tid efter blev ondt værre, da Martin Dúbravka kom langt ud af målet for at cleare en lang bold. Dúbravka fik hovedet på bolden, men bolden havnede ved Kristoffer Olssen, og Daniel Stenderup begik straks frispark for at undgå en midtjysk svenskerscoring. Dommeren takserede det som en frarøvelse af en oplagt scoringsmulighed og udviste Daniel Stenderup.

Kort inden pausen trak Daniel Royer fra midten af banen ud mod venstre og spillede Filip Novak, der kom i et overlap. Novak rundede en esbjergenser og sparkede bolden i det lange hjørne til pausestillingen 2-0.

Anden halvleg fik den bedst mulige start, da der kun var spillet fire minutter før et midtjysk hjørnespark blev omdannet til en vestjysk omstilling, hvor Robin Söder sendte Kevin Mensah alene afsted mod mål. Herfra svigtede Mensah ikke, og han scorede sikkert til 2-1.

Glæden varede dog ikke længe, og ti minutter efter udbyggede midtjyderne atter føringen, da et hjørnespark havnede ved Mikkel Duelund ved kanten af feltet. Han lagde flot bolden i det lange hjørne og scorede til 3-1.

En af kampens vestjyske højdepunkter kom efter 71. minutter, da Jeppe Andersen gjorde comeback i en superligakamp efter otte måneders pause oven på en korsbåndsskade. Glæden varede dog ikke længe, da Mikkel Duelund ti minutter efter slog bolden ind i hovedet på Kristoffer Olssen, der headede den i mål til 4-1.

I kampens sidste minutter blev bolden slået op på Morten ”Duncan” Rasmussen, som lettere tilfældigt fik lagt bolden af for Jakob Poulsen, som fra kanten af feltet sparkede bolden i mål til kampens slutresultat 5-1.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider