Hagelskjær scorede i test mod Vendsyssel

29. jan. 2016

Sydvestjyllands fodboldflagskib tog i dag i mod Vendsyssel FF på kunstgræsbanen ved Gl. Vardevej. En strid vestenvind gav på skift nogle svære forhold, hvor holdet med medvind sad på spillet. Dette udnyttede Vendsyssel i første halvleg, mens Nikolaj Hagelskjær i anden halvleg udlignede for EfB.

De to hold skulle bruge nogle minutter til at vænne sig til den kraftige vind og til at se hinanden an. Den kraftige vind snød tidligt det vestjyske forsvar, og en lang bold fik lov at passere til Tiago Leonco, der alene med Jonas Jensen scorede til 0-1.

Udeholdet havde flere muligheder for at øge føringen i første halvleg, blandt andet da et indlæg blev blokeret af Leon Jessen og Jeppe Brinch, inden bolden havnede ved Rene Joensen, der fra kort afstand sparkede bolden over mål. Der kom dog et hurtigt modsvar fra esbjergenserne, da Casper Nielsen rykkede ind i banen fra højre, men hans venstrebensafslutning gik forbi mål.

Vendsyssel drog fordel af medvinden og sendte flere afslutninger afsted mod mål, først fra Patrick Nielsen og siden Bjarke Jacobsen. Kort inden pause fik Casper Nielsen dog sendt endnu et varselsskud afsted, da Lasse Rise vendte rundt og lagde bolden af for Casper, der afsluttede tæt forbi mål.

I anden halvleg havde Esbjerg fB vinden i ryggen, og det gav hurtigt tro på tingene hos i sær Lasse Rise, der allerede i halvlegens første minut sendte en afslutning over mål. Kort tid efter sendte selvsamme Lasse Rise et hjørnespark ind mod Bjørn Paulsen, men hans hovedstød gik over mål.

Senere driblede den blonde angriber fra venstre side ind i banen og lagde den af for Jesper Jørgensen, der afsluttede mod trekantsammenføjningen, men målmanden reddede til hjørnespark. Mens nordjyderne i anden halvleg mest truede på dødbolde, så var Lasse Rise i hopla, og senere måtte han også se sin afslutning afvist af stolpen. Mick van Buren var først over returen, men målmanden reddede hans afslutning.

I kampens sidste minutter lykkedes det endeligt for hjemmeholdet at reducere, da et indlæg fra Bjørn Paulsen blev clearet i fødderne på Nikolaj Hagelkjær, der med venstrebenet sikkert sparkede bolden i mål til slutresultatet 1-1.

- Jeg synes, at vi er for dårlige til at ramme hinanden, og der er for få løb, hvor vi skal finde hinanden. Vi får dog sat vores pres bedre sammen i anden halvleg, end vi gjorde i den første. Vores to unge midterforsvarer lykkedes rigtig godt og tager de dueller, de skal. Det var superfedt at se både Jeppe Schultz og Jacob Lungi gå helt upåvirket til sagen. Det er fedt for vores ungdomsarbejde, sagde Jonas Dal efter kampen.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider