Hjem til kamp nummer to i overlevelseskampen

01. mar. 2014

Esbjerg fB’s spillertrup vendte hjem fra Firenze fredag eftermiddag med den behagelige bevidsthed at have taget afsked med Europa League på værdig vis og med et spillemæssigt flot aftryk i 1-1-kampen mod ACF Fiorentina. Søndag eftermiddag skal et andet sæt arbejdshandsker håndtere OB i forårets anden kamp i Superligaen.

- Vi skal gribe kampen an på samme måde som mod FC Nordsjælland: Ud over stepperne, masser af energi, tage teten på vores hjemmebane. Vi møder et OB-hold, der er begyndt at spille lidt anderledes med længere bolde og masser af energi, siger EfB’s cheftræner, Niels Frederiksen.

De to mandskaber havde en vellykket premiere med 2-1-sejre over henholdsvis FC Nordsjælland og FC Midtjylland, hvilket har taget det første tryk af begge klubber i forhold til nedrykningspladserne. Selv om Niels Frederiksen vedgår, at premieresejren gjorde ualmindeligt godt, er forårets hårde kamp for at lægge afstand til bunden først lige begyndt. Der er 14 kampe endnu.

Han lod hovedparten af de spillere, der var i startopstillingen mod FC Nordsjælland, sidde ude i Firenze. Selv om de første 11 mod OB vil nærme sig opstillingen fra seks dage tidligere, bekræftede indsatsen torsdag aften, at konkurrencen om pladserne er blevet tættere end i efteråret.

- Mange spillere gjorde et godt indtryk mod Fiorentina og viste, at de kan begå sig på et højt niveau. Der er flere, der byder sig til i forhold til startopstillingen, siger Niels Frederiksen.

Mohammed Fellah og Jesper Rasmussen er begge ude af truppen med muskelskader. Kian Hansen, Emil Lyng og målhelten fra Stadio Artemio Franchi, Mikkel Vestergaard, er nye i en 19-mandstrup.

EfB spiller kampen i Superligaen mod OB søndag den 2. marts kl. 13.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider