Hjemmebanen flytter til Horsens for en dag

27. maj. 2017

Casa Arena Horsens vil i flere henseender være som en hjemmebane for Esbjerg fB, når holdet søndag kl. 13.00 går på banen for at spille overlevelseskamp mod AC Horsens. Antallet af afsatte billetter til EfB-tilhængere i fanafsnittet har passeret 600, hvortil kommer EfB-sympatisører i de blandede tilskuerafsnit.

På banen vil EfB heller ikke agere som et udehold, når 1-1 fra den første kamp skal veksles til en sammenlagt sejr og et farvel til direkte nedrykning.

- Vi ændrer ikke noget i vores tilgang til kampen, hvor alt er helt åbent. At vi synes, vi kunne have gjort det bedre i den første kamp, er noget andet. Vi forsøgte at håndtere, at det var den tredje yderst vigtige kamp på seks dage, og vi fik et brugbart resultat ud af det, siger EfB’s cheftræner, Lars Lungi Sørensen.

Når EfB-spillerne søndag formiddag sætter sig i bussen for at køre til Horsens, vil de kunne se hundredvis af fans samle sig ved Blue Water Arena, før de fordeler sig på ni busser, syv betalt af sponsorer, to betalt af spillernes bødekasse. Lars Lungi Sørensen er imponeret af mobiliseringen.

- Vi har råbt på opbakning fra fansene så mange gange i disse mange kampe af stor betydning, og de er kommet hver gang. Det er sindssygt stærkt, siger Lars Lungi Sørensen.

Han har ikke behøvet at hæve stemmen og holde en brandtale for at overbevise spillerne om, at denne kamp er vigtig. De ved, hvad det handler om, både de 11 startende og reserverne. Hele truppen står sammen og vil det samme. De er også klar til at kvittere for opbakningen med mål i Horsens.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi scorer mål. Vi kontrollerede kampen i lange perioder her i Esbjerg, mens modstanderne spillede med, hvad de er gode til. Søndag bliver det vigtigt, at vi får scoret i de perioder, hvor vi dominerer og står højt på banen, siger Lars Lungi Sørensen, hvis 19-mandstrup er uændret.

EfB spiller anden kamp i anden playoff-runde i Alka Superliga mod AC Horsens 28. maj kl. 13.00 på Casa Arena Horsens.

Af Frede Madsen

nyheder_divider