Højbjerg: Nu kommer seks vanvittige kampe

20. mar. 2017

For anden hjemmekamp i træk var Jeppe Højbjerg godt beskæftiget og blev kåret som Kampens Spiller, da EfB søndag mødte AC Horsens i et vigtigt opgør mellem to hold, der er impliceret i forårets store nedrykningsslag.

- Første halvleg var mest hektisk, men efter pausen var der ikke så meget at lave, og jeg oplevede samlet kampen mindre stressende end Viborg-kampen, siger Jeppe Højbjerg.

EfB-målmanden måtte i det 7. minut blokere Conor O’Brien, der slap alene igennem på et kontraangreb, og havde yderligere en mand-mand-situation i halvlegen. Mod kampens slutning havde også Kjartan Finnbogason en stor chance, som Højbjerg tog sig af. Men islændingens mål til en lammende 1-0-føring til udeholdet kunne han ikke gøre noget ved. Lykkeligvis reddede EfB-topscorer Robin Söder endnu engang stemningen, da han udlignede kort efter.

Med 1-1 mod AC Horsens og Viborg FF’s sejr over AaB endte EfB sidst i grundspillet i Alka Superliga og skal møde nummer syv, Randers FC, og nummer 10 og 11, AC Horsens og OB, i det kommende gruppespil. Afstanden til de nærmeste hold er på fire og fem point.

- Vi er vel favoritter til at rykke ned, når vi slutter sidst i grundspillet. Men omvendt er den nye struktur sådan, at hvis vi eksempelvis møder Horsens i den første kamp i gruppespillet og vinder, så er der kun to point op. Det er stadig op til os selv at afgøre det, siger Jeppe Højbjerg.

Han er mandag aften til Dansk Fodbold Award 2017 i Horsens, og tirsdag sætter han med det danske U21-landshold kursen mod Murcia, hvor Danmark møder et spansk mandskab af stjernefrø fra LaLiga torsdag. Ved hjemkomsten fredag drager truppen mod Aalborg, hvor Danmark mandag møder England i den anden venskabskamp som opvarmning til EM-slutrunden i Polen til juni.

Landsholdsturen giver et afbræk i forhold til situationen hjemme i Esbjerg, men Jeppe Højbjerg havde også gerne trænet videre sammen med klubkammeraterne for at forberede sig på liv eller død-kampene i gruppespillet.

- Horsens-kampen var for os spillere lige så vigtig som de seks næste kampe i gruppespillet, og nu ved omverdenen, at det gælder. Jeg håber, der vil komme mange mennesker til disse seks vanvittige kampe, hvor der også er garanti for spænding. Vi skal gøre vores til at få så mange point som muligt, så vi har en mulighed for at undgå playoff-kampe mod nedrykning, siger Jeppe Højbjerg.

Han fik overrakt et gavekort til Butcher af Klaus Krogh Andersen fra kampsponsoren, Arbejdernes Landsbank.

Af Frede Madsen

nyheder_divider