Højbjerg strålede i OL-åbning med 0-0 mod Irak

05. aug. 2016

De usammenspillede danske OL-tropper med to EfB’ere i startopstillingen bevarede chancen for at avancere fra den indledende gruppe, da holdet i den brasilianske hovedstad, Brasilia, spillede 0-0 mod Irak i Danmarks første olympiske kamp i 24 år.

De bevægelige og driblestærke irakere dominerede kampen, men alligevel kom danskerne til to af de største chancer. Anfører Lasse Vibe ramte stolpen efter under tre minutters spil, og EfB’s Casper Nielsen, der arbejdede flittigt på højrekanten og stod for alle danske dødbolde, tvang i det 26. minut den teatralske irakiske målmand til en redning med et fint skudforsøg.

Bortset fra et lidt for ivrigt fremstød, mens kampen endnu var ung, udstrålede Jeppe Højbjerg i målet stor ro og kølighed i den brasilianske vintervarme. Han tog sig blandt andet af et par frisparksforsøg fra en af irakernes bedste, Udinese-spilleren Ali Adnan. Mod kampens slutning pressede araberne yderligere på, og EfB-målmanden måtte parere et afrettet skud fra nært hold og se et hovedstødsforsøg passere lige forbi.

Danskerne slap således med skrækken, og da Brasilien senere på dagen skuffede i en ny 0-0-kamp mod Sydafrika, er gruppen endnu mere uforudsigelig. Danmark møder søndag Sydafrika i en kamp, der formentlig skal vindes for at sikre en af de to forreste pladser, der forlænger livet ved OL.

- Vi fik point, og det var det vigtigste. Jeg fik en god start og spillede til nul, hvilket er dejligt for en målmand. Irakerne havde en god 6’er, som havde nogle giftige frispark, som jeg heldigvis fik afvist, siger Jeppe Højbjerg.

Klubkammeraten Casper Nielsen måtte støttes fra banen efter en lille times spil med ankelproblemer, da han vred den ene fod i en tackling af en irakisk spiller. De første meldinger går dog på, at han er sluppet forholdsvis billigt og formentlig kan blive klar til at spille flere kampe under OL-turneringen.

Casper Nielsen skulle dermed også være klar til at betræde det olympiske stadion i Rio under åbningsceremonien, der vil udspille sig omkring midnat.

- Vi glæder os meget til at deltage i åbningsceremonien. Vi er omgivet af sindssygt meget sikkerhed med en helikopter, der følger os konstant, 10 politifolk på motorcykel og to politibiler i hver ende af bussen, når vi kører. Så der er styr på det, og der passes på os. Efter åbningen af OL ser vi frem til næste kamp og til at gøre en god figur mod Sydafrika, siger Jeppe Højbjerg.

Af Frede Madsen

nyheder_divider