Jagten på en vending fortsætter i Viborg

28. Jul. 2016

Nederlag på 4-0 i de to første kampe i en ny sæson går ikke sporløst hen over en spillertrup, og derfor forestår en mental genrejsning op til EfB’s udekamp mod det andet hold uden point i Alka Superliga, Viborg FF, fredag aften.

- Nogle vil sige, at vi ikke har været fokuserede i de to første kampe, men modstanderne var bedre end os, og det må vi acceptere. Der findes ikke nemme kampe, men vi må i fællesskab opbygge en tro på, at vi kan skabe en vending i Viborg. Vi er ramt på mentaliteten, og det bliver hårdt, men vi kan vende det. Når det bliver hårdt, må vi være hårdere, siger EfB’s cheftræner, Colin Todd.

Han erkender, at spillerne nu har behov for en succesoplevelse for at genskabe troen og selvtilliden. Den mest nærliggende er en sejr over et Viborg-mandskab, der lige så meget jagter tre point. Holdet tabte premieren på hjemmebane med 4-0 til FC Nordsjælland og fulgte op med et smalt nederlag til AGF i Aarhus. Colin Todd ser trods EfB-nederlagenes størrelse lyspunkter i det seneste mod de danske mestre.  

- Vi skal spille med aggressivitet, når vi forsvarer, og ikke give mål væk, som vi kunne forhindre. Mod FC København skabte vi tre store chancer, og vi havde en opmuntrende periode i de sidste 30 minutter af første halvleg. Med aggressivitet og lyst skal vi komme tilbage til vindermentaliteten, siger Colin Todd.

Mathias Kristensen og Jeppe Brinch er nye i en 19-mandstrup, hvorfra Mark Brink glider ud. Jesper Lauridsen og Jeppe Andersen er fortsat ikke til rådighed på grund af skader.

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod Viborg FF fredag den 29. juli kl. 18.00 på Energi Viborg Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider