Jakob Ankersen dobbelt målscorer i Parken

21. Apr. 2014

I sæsonens tredje opgør mod FC København blev det endnu en gang ikke muligt at finde en vinder. Esbjerg fB kom tidligt foran på et hurtigt mål af Jakob Ankersen, som også stod for esbjergensernes anden scoring i kampens sidste minutter.

Et veloplagt EfB-hold, med Martin Pusic, Mohammed Fellah og Peter Ankersen tilbage i startopstillingen, startede fint ud og holdt godt fast i bolden. Der var heller ikke spillet mange minutter før Jeppe Andersen på venstrekanten lagde bolden til rette for Jonas Knudsen, som sendte en hård tværpasning ind til Jakob Ankersen, der med en hård inderside sikkert sparkede bolden i mål.

Scoringen fik københavnerne til at gå længere frem på banen, hvilket gav gode omstillingsmuligheder for både Jakob Ankersen, Mohammed Fellah og Martin Pusic. Lige meget hjalp det dog, da det var københavnerne som scorede det efterfølgende mål. Kommunikationsproblemer mellem de esbjergensiske forsvarer og Martin Dúbravka gav en retur midt foran målet, som Igor Vetokele akkurat fik headet et par centimeter i mål, inden bolden blev clearet af Michael Jakobsen.

Til trods for at de filurfarvede esbjergensere lod til at være i kontrol med kampen lykkedes det også for hovedstadsklubben at bringe sig foran, da Pierre Bengtsson ved en omstilling kunne føre bolden frem i københavnernes venstreside. Herfra sendte han bolden ind til Christian Bolanos, som sparkede bolden i mål.

Scoringen fik FC København til at trække sig længere tilbage på banen, og Esbjerg fB havde ikke samme mulighed for at leve på omstillingerne i anden halvleg. Dette medførte en mindre stillingskrig, med få afslutninger og meget spil på midten af banen.

I dommerens tillægstid lykkedes det for Mushaga Bakenga at komme igennem i feltet inden han blev nedlagt af Georg Margreitter og dommeren pegede på pletten. Jakob Ankersen scorede efterfølgende sikkert på straffesparket til kampens slutresultat 2-2.

- Jeg synes at vi gør det rigtig godt i den første halve time, men det er klart, at det sidste kvarter af første halvleg kan vi ikke være tilfreds med. Jeg synes, at vi gør mange ting rigtigt, men man ser også, at vi har vores udfordringer mod et fysisk stærkt hold. Når man kan tage til Parken og få et enkelt point mod FCK, så skal man være tilfreds med det, sagde Niels Frederiksen efter kampen.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider