Jonas Dal: OB er ikke 10 point bedre end EfB

01. maj. 2016

Esbjerg fB arbejder møjsommeligt på at avancere i Alka Superliga efter det forsømte efterår, der isolerede holdet på en 11.-plads. Indtil videre er AGF, passeret og de næste mål hedder FC Nordsjælland og Viborg FF. Men også mandagens modstander på Blue Water Arena, OB, er på radaren.

- Der er i tabellen 10 points forskel på OB og os, og det skal ikke være at se i kampen. De to holds resultater på det seneste indikerer heller ikke, at der skal være den afstand, siger EfB’s cheftræner, Jonas Dal.

OB har tabt tre af de seneste fire kampe og har mistet følingen med subtoppen i ligaen, men Jonas Dal har fremdeles respekt for, hvad de tre offensivspillere, Rasmus Falk, Rasmus Festersen og Anders K. Jacobsen, kan lave af ravage på deres bedste dage. Dog vil det ikke gribe ind i EfB’s tilgang til kampen.

- Vi vil lægge tryk og pres med vore kompetencer mod et OB-hold, der er til at tale med. Det bliver med højt pres, gennembrud, boldbesiddelse og investeringsløb af de spillere, der ikke har bolden. Det er ikke nok at begynde i en defensiv udgangsposition og bare finde på noget, når vi erobrer bolden. Vi arbejder med en bevidstgørelse om den offensive del af spillet, siger Jonas Dal.

Han lægger ikke så meget i, at EfB efter solide defensive præstationer i dette forår har lukket fire mål ind i de to seneste kampe mod FC Midtjylland og Hobro IK. I den første kamp satsede EfB mod slutningen og fik et mål imod sig, og i den anden kamp var det Hobro, der med held satsede til sidst og opnåede et point.

Ryan Johnson Laursen fik på ny en mindre muskelskade i løbet af ugen, og Robin Söder har lyskeproblemer. Mohammed Fellah og Leon Jessen, der var ude med sygdom i Hobro, er tilbage i truppen, og Mathias Kristensen er ligeledes blandt 20 udtagne. Flere stamspillere er slidte, og det vurderes på kampdagen, om en eller flere skal stå over i den første kamp i et tæt maj-program.

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod OB mandag den 2. maj kl. 19.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider