Jonas Dal ser frem til at kunne spille mere frit

03. Apr. 2016

Esbjerg fB og Viborg FF er efter SønderjyskE de to jyske hold, der har klaret sig bedst i de første spillerunder i forårssæsonen. Mandag aften mødes de til et opgør, der i tilfælde af EfB-sejr kan mindske afstanden til de foranliggende hold yderligere og bringe Viborg nærmere top seks-holdene ved en udesejr.

- Jeg glæder mig til at møde Viborg, der har spillet flot fodbold hidtil, og jeg er meget imponeret af, at holdet som oprykker er gået frisk til den og for længst har nået målsætningen om at blive i rækken. Viborg har en god sammensætning af individualister og hårdtarbejdende holdspillere, der ved, hvad de er gode til. Jeg håber, at vi selv snart kan nå dertil, at vi kan arbejde mere frit. Indtil da arbejder vi fortsat med at forbedre vores stabiltiet, siger EfB-cheftræner Jonas Dal.

Han brugte lørdagen på at se de nærmeste naboer i tabellen, AGF og Hobro IK, spille uafgjort i et indbyrdes opgør, hvis kvalitet ikke fik tilskuerne til at dåne. Selv er han ikke meget for at forholde sig til, hvad han så, men han vurderer, at EfB styrkemæssigt har taget skridt i den rigtige retning i dette forår.

- Vi har rykket os. Jeg kan mærke, at når vi laver taktisk træning op til kampe, så har spillerne fået noget ind, som de bruger aktivt under træningen. Jo længere tid der går – med op- og nedture undervejs – jo mere stabilt på et højere niveau skal vi kunne spille. Både de defensive og offensive aftaler er på plads, og når vi er lidt længere fremme med at skabe stabilitet, skal vi til at lægge på i vores offensive spil, siger Jonas Dal.

Også på Brøndby Stadion stod EfB’s defensiv sin prøve, og mod Viborg bliver EfB testet af drevne Jeppe Curth og ivorianeren Serge Deblé. Ronnie Schwartz er frisk til at udfordre Viborg-defensiven efter sygdom tidligere på ugen, hvorimod anfører Magnus Lekven har stået over de seneste træningspas af samme årsag.

- Føler Magnus sig frisk mandag, spiller han, siger Jonas Dal, der har udtaget Jacob Lungi Sørensen som 19. mand i truppen.

Mandefaldet på grund af skader og sygdom gjorde det nødvendigt at udstyre assistenterne Lars Justesen og Lars Lungi Sørensen med gule trøjer under spillet til to mål ved den afsluttende træning på Blue Water Arena. De er siet fra, til når det bliver alvor mandag aften.

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod Viborg FF mandag den 4. april kl. 19.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider