Jonas Knudsen repræsenterer EfB ved EM

01. Jun. 2015

Redning i Alka Superliga i næstsidste spillerunde, Årets Spiller i EfB og udtagelse til det danske U21-landshold, der senere på måneden skal spille EM-slutrunde i Tjekkiet.

Er der noget at sige til, at EfB-backen Jonas Knudsen stråler noget mere end den skrøbelige junisol?

- Selv om jeg havde ventet at blive udtaget til EM-slutrunden, er det kæmpestort, og jeg er enormt glad for det oven i, hvad der skete i EfB-regi i går. Det bliver en stor oplevelse, og man ved ikke, om man nogensinde får mulighed for som fodboldspiller at komme til en slutrunde igen. Jeg har hørt, at en EM-slutrunde for U21-landshold ikke er meget mindre, end når A-landsholdene er til slutrunde, siger Jonas Knudsen.

Han anser den trup på 23 spillere, U21-landstræner Jess Thorup har udtaget, for at være stærk, både defensivt, når der skal forsvares lavt, og offensivt, når der skal skabes noget på egen hånd. Danmark møder i sin første kamp værterne fra Tjekkiet og dernæst Tyskland og Serbien.

U21-landsholdet samles 8. juni i Vedbæk, dagen efter sidste spillerunde i Alka Superliga, og spiller 11. juni en sidste testkamp mod Sverige, der også deltager i EM-slutrunden. To dage senere sætter danskerne kursen mod Prag for at forberede sig til den første kamp 17. juni.

Jonas Knudsen pådrog sig en lille forstrækning i venstre baglår og måtte i anden halvleg trække sig ud af bundbraget mod FC Vestsjælland. Men det kommer næppe til at true hans EM.

For back-kollegaen Ryan Johnson Laursen var EM-udtagelsen derimod en skuffelse. Han var oppe imod blandt andre Standard Liège-spilleren Alexander Scholz og FC Københavns Christoffer Remmer, som blev foretrukket til truppen.

Af Frede Madsen

nyheder_divider