Jonas stemplede straks ind i Ipswich

02. aug. 2015

Fire timers søvn og så af sted med flyet fra Københavns Lufthavn med kurs mod den nye arbejdsgiver på den engelske østkyst, Ipswich Town FC, fredag morgen. Jonas Knudsen har længe forberedt sig på at skifte til en udenlandsk klub i dette transfervindue, og da det endelig skete, gik det stærkt.

Vel ankommet til træningsanlægget ved middagstid samme dag fik han hilst på manager Mick McCarthy, den øvrige stab og et par af de nye holdkammerater, inden den stod på lægetjek. Her satte den tidligere EfB-back ny rekord i målingen af lungekapacitet, og om aftenen fik han at vide, at han skulle spille i lørdagens træningskamp mod hollandske Utrecht FC på Portman Road.

- Jeg har hele tiden drømt om på et tidspunkt at komme til England, der er noget specielt. At det skulle blive allerede nu er bare fedt. Jeg er kommet til et godt hold med mange dygtige spillere og har fået en fantastisk modtagelse i omklædningsrummet, siger Jonas Knudsen.

Han fulgte fra udskiftningsbænken sit hold komme bagud med 1-0 mod Utrecht. I pausen kom han på banen til en anden halvleg, som Ipswich dominerede, og holdet burde have udlignet længe før sidste minut.

- Jeg gik fuldt ind og vandt min første fifty-fifty-duel, og det var populært blandt fansene. Senere havde jeg to gode afslutninger, der blev blokeret, vandt mine dueller og havde nogle lange indkast. Man skal passe sine defensive pligter, men manageren vil gerne have, at backs støder med frem. Det gik rigtig godt i debuten, og nu ser vi frem mod premieren i Championship ude mod Brentford på lørdag, siger Jonas Knudsen.

Manager Mick McCarthy, gammel irsk landsholdskæmpe og erfaren manager i flere Premier League-klubber, sparede ikke på rosen til danskeren efter kampen.

- Jonas var ”excellent”. Ja, han har nogle lange indkast, men han har meget mere i sit spil end dem, sagde McCarthy.

Ipswich fulgte EfB-backen i de to første kampe i Alka Superliga mod AaB og FC København, og efter hjemmekampen fik Jonas hilst på assisterende manager Terry Connor. Så begyndte det at blive alvor.

- Jeg har haft det sådan, når jeg spillede for EfB på det seneste, at det kunne være min sidste kamp. I søndags forsøgte jeg at vinke godt op til fansene, men jeg håber, der bliver lejlighed til at hilse bedre af ved lejlighed, siger Jonas Knudsen.

Han bor på hotel få minutter fra stadion, indtil han får en lejlighed. Kæresten Trine, der har et halvt år tilbage af sit sygeplejerskestudium, kommer på besøg på fridage, og til januar følger hun med til byen med ca. 140.000 indbyggere og stolte fodboldtraditioner fra 60’erne og 70’erne. Fra storholdet, der vandt FA Cup og senere UEFA Cup, huskes stjernenavne som Paul Mariner, Alan Brazil, Terry Butcher, John Wark, Eric Gates samt de to hollændere, Arnold Mühren og Frans Thijssen.

Ipswich jagter også i den nye sæson enten direkte oprykning eller play-off-kampe til Premier League. Programmet indtil september bliver hårdt med to kampe om ugen, og Jonas Knudsen får brug for hele sit fysiske arsenal.

Forinden får han dog mulighed for at sunde sig et par dage i Esbjerg. Som en gestus oven på den fine debut i den blå Ipswich-trøje mod Utrecht fik han fri fra tirsdagstræningen, onsdag er i forvejen fridag. Mandag aften sætter han sig i flyet fra Heathrow ved London for lige at sunde sig et par dage og hilse ordentligt af på holdkammeraterne, inden det går løs i det nye fodboldliv i England.

Af Frede Madsen

nyheder_divider