Juleafslutning mod tophold skal give point

01. Dec. 2013

Årets sidste kamp på Blue Water Arena mod topholdet AaB mandag aften er Esbjerg fB’s chance for at efterlade et godt indtryk på sit loyale hjemmepublikum inden den lange vinterpause. Det er samtidig muligheden for at komme tilbage på sejrssporet efter blot et point i seks kampe og en placering under nedrykningsstregen i Superligaen.

- De to sidste superligakampe mod AaB og Randers FC er afgørende for, hvad vi kan konkludere på efteråret. AaB er et af de bedst spillende hold i rækken med offensive folk som Kasper Kusk og Nicolaj Thomsen til at drive bolden frem og Anders K. Jacobsen og Rasmus Jönsson helt fremme, som bliver bedre og bedre - uden at holdet giver afkald på den defensive struktur, siger EfB’s cheftræner, Niels Frederiksen.

EfB møder atter til en vigtig superligakamp med en europæisk triumf som afsæt, og Niels Frederiksen håber, at spillerne kan tage den offensive dynamik fra kampen mod Standard Liège, som førte til de to første regulære scoringer fra EfB-fødder i en længere periode, med til kampen mod AaB.

- Vi skal løbe igennem og tro på os selv i de offensive aktioner. Mod Standard Liège var vi gode til at bruge hinanden og skabe tempo og gennembrud på den sidste tredjedel af banen. Defensivt skal vi atter arbejde hårdt i duellerne, for ellers løber AaB’erne igennem og scorer, siger Niels Frederiksen.

Også publikumsmæssigt håber han på en opbakning, der nærmer sig den, der har bidraget til tre europæiske triumfer på hjemmebane. I en fase af superligasæsonen, hvor EfB ikke har præsteret i længere tid, vil støtten fra et stort hjemmepublikum kunne give de 5-10 procent ekstra ydelse, der skal for at besejre AaB. I sæsonens første kamp mod AaB i Esbjerg kunne EfB ikke holde en 1-0-føring ved pausen, og nordjyderne sikrede sig med to mål inden for det første kvarter af anden halvleg den første ligasejr over EfB i 11 forsøg.

Kian Hansen er idømt tre karantænedage efter advarslen og den efterfølgende udvisning i kampen mod SønderjyskE, og Martin Bergvold skadet. I forhold til SønderjyskE-kampen er anfører Hans Henrik Andreasen og Emil Lyng tilbage efter karantæner, og U19-spilleren Jeppe Brinch er ny i en 19-mandstrup.

EfB møder AaB i Superligaen mandag den 2. december kl. 19.00 på Blue Water Arena.


Af Frede Madsen

nyheder_divider