Jysk opgør om vitale point i bunden af ligaen

30. okt. 2016

AGF og EfB hører til de jyske traditionsklubber, der har skuffet egne og omgivelsernes forventninger i denne sæson i Alka Superliga. Mandag aften mødes de i Aarhus i et opgør, hvor begge vil påberåbe sig et stort behov for at få point.

EfB’s cheftræner, Colin Todd, har med sit hold efterhånden længe befundet sig i en vanskelig periode, hvor en af hans opgaver har været at fastholde truppens tro på, at holdet kan bevæge sig væk fra bunden.

- Det er en stor udfordring, og i den situation, vi befinder os i, føler man ofte, at meget går imod. Men vi må ikke blive negative og fokusere på at spille 0-0 i Aarhus, men på at vinde 1-0 eller 2-0. Ånden i truppen er fortsat fin. Vi så, hvor meget det betød, da vi kæmpede os tilbage og fik et point mod Lyngby. Så mødte vi FC Midtjylland, og vi skal tage det positive ud af den kamp og tage det med til Aarhus, siger Colin Todd.

EfB må undvære Bjørn Paulsen, ikke fordi han i ugen blev far til en dreng, men på grund af et vrid i højre knæ efter en fair tackling under træningen. Derimod er Leon Jessen tilbage efter kortvarige knæproblemer, og Kevin Mensahs lyske er helet så godt, at han til Colin Todds behagelige overraskelse er klar til at spille igen.

- Når jeg ser spillerne i øjnene, kan jeg se, at de vil gøre alt for at gøre det bedre, det vil vi alle. Ligesom vi vil AGF se på sig selv og på at præstere bedre. Vi skal gøre dem lidt nervøse i de første 20 minutter af kampen mandag aften, så de forbliver frustrerede og ikke får troen på en sejr, siger Colin Todd.

AGF har blot opnået to point i de seneste seks ligakampe og har ikke vundet siden 12. september mod FC Nordsjælland. De to holds statistikker ligger således ikke langt fra hinanden, om end AGF har fem point flere.

Ud over Bjørn Paulsen glider U19-landsholdsspilleren Daniel Anyembe ud af EfB-truppen.

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod AGF mandag den 31. oktober kl. 19.00 på Ceres Park.

Af Frede Madsen

nyheder_divider