Kampen der kan kaste glans over EfB’s sæson

29. Apr. 2015

Esbjerg fB spiller torsdag aften en af sæsonens største kampe, når FC København er modstanderen i returkampen i semifinalen i DBU Pokalen. Muligheden for at spille sig i den anden pokalfinale på to år er en gylden mulighed for at sætte et positivt aftryk på en sæson med store udsving.

- Der er to pokaler at spille om i dansk klubfodbold, og her har vi mulighed for at bringe os tæt på den ene af dem. Udgangspunktet med 1-1 i den første kamp i Parken øger sandsynligheden for, at vi kan nå finalen. Vi fører lidt på resultatet fra den første kamp, FC København er generelt foran på niveau og styrke, og derfor er chancerne vel fifty-fifty. Det vil være et ekstra plus for os med mange tilskuere på vores hjemmebane, siger EfB’s cheftræner, Niels Frederiksen.

Begivenhederne i Telia Parken styrkede hans opfattelse af, at det ikke må blive en forsvarskamp i Esbjerg. Der ligger en tryghed i, at hvis der ikke bliver scoret, er EfB i pokalfinalen 14. maj, men det forspring er skrøbeligt. Derfor skal hjemmeholdet ifølge Niels Frederiksen have mod til at have bolden og omgås den med større kvalitet end for 13 dage siden.

- Vi havde marginalerne og en rigtig fin målmandspræstation med os i Parken. Også den defensive disciplin og arbejdsomhed kan vi tage med os til returkampen, der kan blive et uforudsigeligt drama, der skifter karakter i løbet af kampen. Vi ved ikke, om det ender med 120 minutters fodbold og straffespark, siger Niels Frederiksen.

Forhåndsinteressen for pokalsemifinalen er pæn, og der er udsolgt med 930 gæster alene i Carlsberg Lounge og i alt ca. 1.200 til VIP-arrangementer før kampen. Også en række virksomheder uden for EfB’s sponsorkreds ønsker på grund af den særlige atmosfære omkring den sidste kamp før pokalfinalen at deltage i opvarmningen til hovedbegivenheden på Blue Water Arena.

Mens FC København har adskillige skadede profiler i sin brede trup, stiller EfB med samme 18-mandstrup som 16. april i Telia Parken.

EfB spiller semifinalen i DBU Pokalen, anden kamp, mod FC København torsdag den 30. april kl. 19.30 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider