Kan EfB tage et nyt skridt mod aggressive Brøndby?

03. Dec. 2016

EfB sikrede sig tre point, der på kort sigt er vitale for holdets moral og på lidt længere sigt også kan få betydning for klubbens overlevelsesmuligheder i Alka Superliga, da holdet torsdag aften for anden gang i sæsonen besejrede OB. Denne gang 1-0 på Jesper Jørgensens straffesparkmål.

Søndag eftermiddag venter Brøndby IF i årets sidste hjemmekamp på Blue Water Arena, og der er udsigt til sæsonrekord hvad angår tilskuere, om end udgangspunktet er mere taknemmeligt end i mange sæsoner.

- Vi har erobret syv point af 12 mulige i de seneste fire kampe, og det er fremskridt. Hvorfor skulle vi ikke kunne tage et nyt skridt mod Brondby, spørger EfB’s cheftræner, Colin Todd.

Han erkender, at Brøndby som ligaens nummer to og med to af Superligaens farligste angribere, Teemu Pukki og Kamil Wilczek, er en større mundfuld end kriseramte OB. Men opgaven vil kunne løses med disciplin og gode beslutninger.

Den nye Brøndby-træner, Alexander Zornigers, overfaldsfodbold manifesterer sig især i kampenes indledning, og hans ankomst til klubben markerer en nulstilling af tidligere resultater. I sæsonpremieren smagte EfB den nye Brøndby-spillestil og tabte 0-4. EfB tabte også det forrige indbyrdes opgør, da holdet smed en føring på 2-0 ved pausen og tabte 2-3. Af de foregående fem kampe er fire endt uafgjort, og EfB vandt den femte, så den rene statistik tilsiger tilbagevenden til mere jævnbyrdige tider.

- Mod Silkeborg spillede vi bedre mellem felterne end mod Odense, men vi fik scoret mål imod os. I anden halvleg i Odense lignede vi ikke et hold, man kunne score nemme mål imod. Vi er klar til udfordringen mod Brondby, siger Colin Todd.

Med Jacob Lungi Sørensens debut i de sidste minutter af torsdagens kamp mod OB i Odense nåede EfB op på at have syv spillere, der har spillet ungdomsfodbold i klubben, i aktion i kampen: Jonas Jensen, Jesper Jørgensen, Marco Lund, Jeppe Brinch, Casper Nielsen, Mathias Kristensen og Jacob Lungi Sørensen. På udskiftningsbænken sad tre U19-spillere udviklet i EfB: Lasse Askou Mikkelsen, Daniel Anyembe og Mark Brink.

I truppen mod Brøndby er antallet af EfB-udviklede spillere fastholdt på 10, idet topscoreren i U19 Ligaen, 18-årige Anders Dreyer, afløser en skadet Casper Nielsen.

Alka Superliga, EfB - Brøndby IF søndag den 4. december kl. 16.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider