Kian Hansen og Diouf i truppen til prestigeopgør

28. sep. 2013

De regionale opgør mod slidstærke SønderjyskE har en særlig betydning for Esbjerg fB, der i syv opgør ikke har formået at slå rivalerne fra Haderslev, og det gør ondt på selvforståelsen i Esbjerg. Søndag møder begge hold med friske sejre i Superligaen til sæsonens første indbyrdes kamp.

EfB-cheftræner Niels Frederiksen har ikke andel i de seneste næsten fire års elendige statistik, men fornemmer tydeligt, at prestigeopgørene betyder noget særligt i de to landsdele. Han kan bruge det i den mentale forberedelse til kampen.

- De manglende sejre over SønderjyskE skulle gerne være med til at motivere os endnu mere. Det gør noget ved klub, spillere og fans, at de ikke har vundet i syv kampe, og forhåbentlig giver det ekstra energi til at vinde, siger Niels Frederiksen.

Han respekterer trænerkollegaen Lars Søndergaards hårdtarbejdende og godt organiserede mandskab, der på toppen har offensivspillere med evner til at udrette noget på egen hånd.

- SønderjyskEs spilsystem er et andet, end vi er vant til, og det har vi forsøgt at forberede os på. Vi skal have tilstrækkelig bevægelse i spillet, så vi kan lirke deres defensiv op, og så skal vi tage os i agt ved omstillinger og standardsituationer, siger Niels Frederiksen.

EfB har blandt andet brugt ugen på at få Kian Hansen og Pape Paté Diouf klar efter skader, de pådrog sig i Europa League-kampen i Liège, og de er med i en 19-mandstrup til kampen. Kun Mohammed Fellah er fortsat ukampdygtig, og selv om hans comeback ikke skal forceres, er der håb om, at han kan være med mod OB 6. oktober.

Niels Frederiksen var mere end almindeligt tilfreds med sejren over FC Vestsjælland, som var den første i fem kampe i Superligaen. Tendensen skulle gerne fortsætte mod SønderjyskE.

EfB spiller kampen i Superligaen mod SønderjyskE søndag den 29. september kl. 14.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider