Kontrollerende fynboer besejrede EfB

02. maj. 2016

Til trods for en god start på kampen sad det gæstende OB-hold hurtigt på spillet, og efter en scoring af Anders K. Jacobsen halvvejs inde i første halvleg, var fynboerne i kontrol med kampen, og mens esbjergenserne jagtede udligningen til det sidste, scorede fynboerne i kampens tillægstid. 

Esbjerg fB startede kampen med tro på tingene, hvor først Bjørn Paulsen lagde bolden af for Ronnie Schwartz, der sendte en afslutning afsted mod mål. Siden sendte den unge, Mark Brink, bolden frem til Ronnie Schwartz, der resolut afsluttede, men målmanden reddede begge skud.

Efter den gode start lykkedes det for odenseanerne at sætte sig på spillet, og efter tyve minutter bragte udeholdet sig foran, da Mathias Greve spillede bolden i dybden til Anders K. Jacobsen, der fra kanten af offside scorede til 0-1.

Få minutter efter sendte Rasmus Falk en afslutning afsted fra kanten af feltet, men Jeppe Højbjerg reddede i sikker stil. Senere var det den sidste offensivspiller fra den berygtede fynske tro, Rasmus Festersen, der kom igennem i den højre side, men Højbjerg reddede afslutningen, og spillerne gik til pause ved stillingen 0-1.

Fra anden halvlegs start fortsatte udeholdet med at dominere, og efter få minutter slap Rasmus Falk igennem i feltet og sendte en afslutning afsted mod mål. Daniel Stenderup fik en fod på afslutningen og ændrede boldens retning, men det lykkedes alligevel for Jeppe Højbjerg at blokere skuddet.

I kampens sidste tredivte minutter pressede esbjergenserne på for det udlignende mål, og Casper Nielsen satte tryk på presspillet på fynboernes banehalvdel. Først erobrede han bolden fra en central forsvarsspiller og afsluttede, men skuddet gik over mål. Efterfølgende erobrede han den på venstrekanten og sendte bolden indover mod Ronnie Schwartz, men afleveringen lå bag angriberen, som akkurat ikke fik træf på bolden.

Senere kom Nikolaj Hagelskjær igennem i højre side og sendte bolden på tværs til Ronnie Schwartz, der afsluttede mod mål, men målmanden reddede afslutningen. Kort tid efter sendte den selv samme Hagelskjær bolden indover til Bjørn Paulsen, som uheldigvis akkurat fik nok træf på bolden til, at Ronnie Schwartz bag ham ikke kunne nå bolden og den gik til målspark.

I kampens overtid fik fynboerne et frispark på kanten af straffesparksfeltet, som Ari Skulason flot sparkede i målhjørnet uden chance for Jeppe Højbjerg, og kampen endte 2-0 til OB.

- Jeg hader at tabe fodboldkampe. Det er pissefrustrerende. Dog gik det godt for Daniel Stenderup i dag. Han spillede en rigtig god kamp og fortjener en hyldest, sagde Jonas Dal efter kampen.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider