Lærerigt U17 nederlag til FCM

EfB U17 tabte 1-5 til FCM, men for de mange førsteårsspillere på holdet var der gode takter at spore, og i trænerteamet tager man det positive med sig.

Med mindre end en håndfuld andenårsspillere på holdet, vidste EfB at det ville blive en fysisk svær kamp, da de lørdag eftermiddag tog imod stærke FC Midtjylland. Flere stamspillere var ude med skade, så der blev givet spilletid til flere nye ansigter.
Der gik ikke mere end fire minutter før gæsterne fik bragt sig i front, da Nikolas Dyhr sendte et frispark lige over muren og ned i det korte hjørne til 0-1. Et flot spark og en ordentlig spand koldt vand i hovedet på de unge EfB’ere.
Hjemmeholdet kæmpede for at få styr på kampen, men gæsterne havde et klart spilovertag. EfBs unge spillere var fysisk overmatchet, hvor især midtbane og angreb havde svært ved at vinde de direkte nærkampe.
Endnu en dødbold blev målgivende, da FCM bragte sig på 0-2. Et hjørnespark endte hos en helt udækket Tobias Anker, der let kunne heade bolden i nettet bag Alexander Kostow.
Men inden jublen havde lagt sig blandt de mange medrejsende ulvefans, formåede EfB at bide fra sig. Anfører Rasmus Rejnhold fik reduceret til 1-2, da han opsnappede en dårlig hovedpasning til målmanden. Rejnhold kom imellem og fik taget bolden til sig, han rundede keeperen og sendte bolden det sidste stykke over stregen.
Gæsterne satte sig derefter fuldstændigt på kampen, og i flere tilfælde måtte EfB forsvarerne sparke bolden væk på stregen. Det varede ikke ved og Hanus Sørensen gjorde det til 1-3, da nogle hurtige et-to afleveringer totalt udspillede hjemmeholdet. Kort efter blev det endnu værre for EfB, da Sebastian Nielsen klappede bolden i kassen efter et hjørnespark.
Dermed stod det 1-4 ved pausen.
Anden halvleg var bedre for EfB. De formåede at være mere energiske og kom bedre ind i de fysiske dueller. Rasmus Rejnhold og Mads Zaar i angrebet fik ved flere lejligheder drillet gæsterne, som ellers sad på kampen.
Det var da heller ikke helt slut med scoringerne. Midtvejs i anden halvleg kom kampens sidste mål, da FCM scorede til 1-5. Nikolas Dyhr fik scoret sit andet mål, da han med en kælen afslutning et godt stykke udefra fik sendt bolden over i det lange hjørne. En flot scoring, som også lukkede kampen.
Resten af kampen bød på en kontrolleret indsats fra gæsterne, og et ungt EfB mandskab der jagtede en reducering, men ikke formåede at spille sig helt igennem.
Til sidst var gæsterne tæt på endnu en scoring, men 1-5 blev slutresultatet i dagens kamp.
U17 træner Jerry Lucena sagde efter kampen: ”Vi vidste at det ville blive en meget svær kamp, og det afspejler resultatet også. Vi ser rigtigt skidt ud ved dødboldene og vi er overmatchet fysisk. Men vi har et hold med virkelig mange førsteårsspillere, og sådan er det i den her række. Der kommer kampe, hvor vi vinder stort og kampe, hvor vi får det svært. Alt i alt kan vi se kampen i dag som noget meget lærerigt. Vi taber fortjent, men jeg tror at vi lærte mest af kampen i dag.”