Lange og AGF gjorde det onde ved EfB

28. okt. 2013

Ført an af en tidlig Jesper Lange scoring snuppede AGF sejren i den orkanudsatte kamp mellem EfB og AGF. Mens EfB aldrig fandt frem til de afgørende chancer, udnyttede gæsterne hjemmeholdets fejl.

Da de århusianske gæster, efter en lille forsinkelse, mødte op til kampen, var det et kampklædt mandskab, der ventede esbjergenserne. De århusianske krigere slog også til, da første chance bød sig. Jens Berthel Askou mistede bolden til Jesper Lange, der kom af sted på en friløber. Duellen med Frederik Rønnow vandt Lange, da han sikkert tippede bolden over den fremstormende EfB-keeper.

Hjemmeholdet havde i første halvleg boldbesiddelsen i deres favør, men de store chancer udeblev. De camouflagegrønne AGF’ere pressede esbjergenserne til afslutninger fra distancen. Både Jeppe Andersen, Mushaga Bakenga, Martin Bergvold, Kian Hansen og Mick van Buren forsøgte sig fra distancen, men oftest uden den store skarphed.

Første halvlegs bedste chance til EfB stod Jakob Ankersen for, da han sent i halvlegen fik sendt et godt frispark af, som Steffen Rasmussen i AGF-målet dog snuppede.

Kampen ændrede ikke meget karakter i anden halvleg. EfB havde boldbesiddelsen, men formåede ikke at spille sig frem til den målgivende chance. Tit strandede opspillet omkring gæsternes straffesparksfelt, hvor det blev til desperate og halvhjertede afslutninger.

I den anden ende var Jeppe Andersen tæt på at give gæsterne en gylden mulighed for at lukke kampen. En skidt pasning endte ved Søren Larsen, der i sidste øjeblik blev tacklet af Kian Hansen, så den tidligere landsholdsangriber nåede aldrig at afslutte på friløberen.

Den gyldne chance var indenfor rækkevidde, da Martin Bergvold og EfB’s frontduo bestående af Mushaga Bakenga og Pape Paté Diouf fik sat fart op, men Bergvolds afslutning fra kanten af feltet blev aldrig farlig.

Kort efter at Casper Nielsen havde erstattet Ryan Johnson Laursen, var Askou tæt på at gøre skaden god fra første halvleg, men afslutningen sad lige på gæsternes keeper. Otte minutter før tid gav et højt EfB-pres bagslag. En hurtig omstilling sendte AGF af sted mod Frederik Rønnows mål. Her kunne EfB-keeperen ikke gøre meget for at hindre Casper Sloth lukke kampen med gæsternes anden scoring.

AGF løb med sejren på en dag, hvor hjemmeholdet aldrig fik gang i det spil, der kunne have ændret på det faktum, at AGF efter 90 minutter kunne sætte tre point ind på kontoen.

Af Lars Johansen

nyheder_divider