Lekven takker af efter fire års tro tjeneste

29. Jul. 2016

Efter fire sæsoner i EfB forlader den norske midtbanespiller, Magnus Lekven, Esbjerg og skifter til Vålerenga IF i Tippeligaen. Han er købt fri af en kontrakt med udløb 30. juni 2017 og skifter til Oslo-klubben med hjemmebane på Ullevaal og en aktuel placering som nummer 13 i den bedste norske liga. 

28-årige Lekven blev hurtigt efter skiftet fra Odd Grenland i september 2012 en central skikkelse i EfB’s spilopbygning og nåede at spille 122 kampe for klubben.

- Sammen med familien er jeg nået frem til, at tiden er inde til at vende hjem til Norge. Der kom et fristende tilbud fra Vålerenga, der har haft det lidt svært i denne sæson, men nu vil satse på at etablere sig som en topklub i Oslo og norsk fodbold. Det mål vil jeg med min erfaring gerne være med til at indfri, siger Magnus Lekven.

EfB’s adm. direktør, Søren Poulsen, kvitterer for Magnus Lekvens helhjertede og loyale indsats i EfB, siden sommeren 2015 som fast anfører på superligaholdet.

- Magnus har gjort en kæmpeindsats for EfB, både på det sportslige og personlige plan. Han har tidligere haft ambitioner om at komme videre i karrieren, men har vist loyalitet og lyttet til, at vi havde hårdt brug for ham i vanskelige perioder. Der er al mulig grund til at ønske ham held og lykke i Vålerenga, siger Søren Poulsen.

Magnus Lekven har indgået en aftale på fire et halvt år til udgangen af 2020, og han forventer sammen med Camilla og sønnen Emilian på et år og fire måneder at bosætte sig i Oslo. Fra den norske hovedstad er der halvanden times kørsel til parrets familier i Skien.

- Jeg vil tænke tilbage på en tid i Esbjerg med mange gode minder. Vi har i klubben haft op- og nedture, som man har i fodbold, og især det seneste halvandet år har været vanskeligt. Jeg kom alene til Esbjerg uden at kende nogen, men jeg blev taget godt imod og har udviklet sig både som fodboldspiller og menneske, siger Magnus Lekven.

Kapitaltilskud og salg åbner mulighed for forstærkning

EfB har på det seneste fået tilsagn om tilførsel af fem mio. kr. fra en kreds af sydvestjyske erhvervsfolk, Martin Dúbravka er skiftet til FC Slovan Liberec, og Magnus Lekven er solgt til Vålerenga IF.

- De nævnte økonomiske forbedringer åbner mulighed for, at vi nu kan afsøge spillermarkedet for forstærkning i dette transfervindue, siger Søren Poulsen.

Af Frede Madsen

nyheder_divider