Leon Jessen hærdet i tysk fodbold til tre år i EfB

10. Jul. 2015

Esbjerg fB har indgået en treårig aftale med Leon Jessen, der er frigjort fra sin kontrakt med 1. FC Kaiserslautern og vender hjem til dansk fodbold efter fem sæsoner i Tyskland.

Den 29-årige venstre back indledte karrieren i Brande IF og fortsatte i Ikast fS og senere fusionsklubben FC Midtjylland, hvor han fik debut som 17-årig og spillede 81 kampe. I Kaiserslautern nåede Leon Jessen i de to første sæsoner at spille 42 bundesligakampe inden nedrykningen til 2. Bundesliga. Han har de to seneste sæsoner har været udlejet til FC Ingolstadt 04, der fra den nye sæson spiller i Bundesligaen. I Audi-byen er det blot blevet til 15 førsteholdskampe, hovedsageligt på grund af en fodoperation, der spolerede det meste af den sidste sæson i tysk fodbold.

- Efter en lang genoptræningsperiode, der varede til slutningen af februar, glæder jeg mig nu til atter at få gang i karrieren. Esbjerg er en spændende klub, som i de seneste sæsoner har skabt gode resultater. Under en uges træningsophold fik jeg et rigtig godt indtryk af alle i og omkring klubben, og kulturen præget af ærgerrighed og hårdt arbejde passer fint til mig. Jeg har samlet en del erfaringer ved at stå alene i svære situationer i et andet land, og også fodboldmæssigt har jeg bygget på ved at have stået over for nogle af de bedste spillere i tysk fodbold i de to første sæsoner i Kaiserslautern. I EfB vil jeg gerne være en back, der bidrager offensivt og er med til at skabe noget drive i spillet, siger Leon Jessen.

EfB’s cheftræner, Niels Frederiksen, ser frem til at have to velkvalificerede spillere på venstre back-pladsen efter i forårssæsonen at have måttet lade midterforsvarere vikariere på positionen, når Jonas Knudsen var forhindret i at spille.

- Leon Jessen er en angrebsivrig venstre back, som meget gerne vil deltage i spillet fremad banen, som vi ønsker af vore backs. Han har prøvet en del som fodboldspiller, og han er taktisk klog. Vi må leve med, at Jonas Knudsen muligvis forlader EfB i dette transfervindue, men kan fint indstille os på at have to stærke venstre backs til rådighed. En klub med ambitioner må have to gode spillere til hver plads, siger cheftræner Niels Frederiksen.

Leon Jessen, der debuterede på A-landsholdet i november 2009 og har spillet fire landskampe, er den anden nye profil i EfB’s trup efter angriberen Nicki Bille Nielsen, der er købt fri af franske Evian og ligeledes har indgået en treårig aftale. Med købet af Nicki Bille er truppen dækket godt ind på de forreste pladser, hvorimod EfB fortsat kigger på spillere til de to øvrige kæder.

EfB’s nye venstre back flyver fredag aften fra Kaiserslauterns træningslejr og tilslutter sig truppen, der lørdag møder Lyngby BK i den sidste træningskamp forud for den nye sæson. EfB møder i premiererunden i Alka Superliga AaB på udebane mandag den 20. juli og tager imod FC København i den første hjemmekamp søndag den 26. juli kl. 18.00.

Leon Jessen flytter til Esbjerg med kæresten Mette, der i årene i Tyskland har gennemført en kandidatuddannelse i danske og historie via fjernstudium på Aarhus Universitet.

Den nye aftale med Leon Jessen forventes ikke at påvirke det økonomiske resultat for 2015.

Af Frede Madsen

nyheder_divider