Lucenas nye liv som læremester for talenterne

04. jan. 2017

Tælleren stoppede på 290 kampe for EfB afbrudt af fem sæsoner og 155 kampe for AGF, da Jerry Lucena for godt et halvt år siden i god ro og orden afsluttede en karriere med 17 sæsoner på dansk topniveau. Ved siden af blev det til 28 landskampe for hans andet hjemland, Filippinerne.

Nu har Jerry Lucena fået sit eget hold at være træner for. Han afløser den nye U19-cheftræner, Lars Vind, og skal i fremtiden stå i spidsen for EfB’s hold i U17 Ligaen. Han har øvet sig ved i den sidste sæson som aktiv spiller at være assistenttræner for U19- og U17-ligaholdene. Han føler sig klar til opgaven.

- Det har fungeret godt at sparre med Lars Vind og René Christiansen og samle erfaringer fra to dygtige trænere. Jeg har allerede fået meget i værktøjskassen omkring struktur i træningen, kommunikation med spillere og forældre og meget andet. Og så har jeg deltaget i masser af træninger med unge mennesker i to aldersgrupper, siger Jerry Lucena.

Men det har også været hårdt at være assistenttræner for to hold, der oftest har spillet lige efter hinanden. Det dræner mentalt at skulle følge to kampe meget intensivt med trænerøjne, og Jerry Lucena ser frem til at få sit eget hold – også selv om det bliver svært at slippe U19-drengene.

- Jeg har anset mig selv for at være en taktisk klog fodboldspiller, og det forsøger jeg at bringe videre til de unge spillere. Hvad lykkes vi med på banen, og hvad skal vi gøre anderledes? Og så går jeg meget op i mandskabspleje, at komme rundt til spillerne og give dem en peptalk i øjenhøjde. Jeg ved fra min aktive tid, hvor meget det betyder, siger Jerry Lucena.

Han har ballasten fra en lang karriere på topplan og lægger i år på teorien som deltager på et nyt hold på DBU’s næsthøjeste træneruddannelse, A-licens. Blandt holdkammeraterne til introweekenden i Skærbæk 14.-15. januar er den gamle midtbanemakker i EfB, Hans Henrik Andreasen, der med 397 kampe har spillet næstflest superligakampe i Danmark.  Lucena har spillet en bagatel af 334 superligakampe på 18. pladsen.

At fortsætte en tilværelse med fodbold på fuld tid var et vigtigt valg for Jerry Lucena. Nu bruger han væsentligt flere timer end som aktiv fodboldspiller, og opgaven er at gøre EfB’s næste talenter klar til at spille superligafodbold. Han kender til transition, den svære overgang fra ungdomsspiller til superliga, og ser frem til at lægge alle sine erfaringer og kræfter i at få det til at lykkes.

Af Frede Madsen

nyheder_divider