Lungi: Vi skal stoppe Bruninho

28. okt. 2015

I EfB’s seneste hjemmekamp slukkede AaB’eren Lukas Spalvis EfB’s håb om point med sit mål til slutcifrene 2-1. Fredag aften vil to af Alka Superligas andre store offensive profiler, Joshua John og Bruninho, forsøge at gøre livet besværligt for EfB-defensiven, når FC Nordsjælland kommer på besøg.

Bruno Anderson da Silva Sabino – Bruninho – er øjeblikkets mest varme navn i Superligaen. Med et venstrebensskud lige så veldrejet som skønhederne hjemme i Brasilien gjorde han det af med mestrene fra FC Midtjylland i Herning for godt en måned siden, og senest scorede han to mål og lagde op til det tredje, da AaB blev sendt hjem fra Farum med et 3-0-nederlag.

- Bruninho er fysisk stærk, og som brasilianer har han teknikken i orden. Spillere derfra har det ligesom portugiserne med at spille i ryk, ikke i en lige linje. Nogle gange forekommer de næsten i dvale og kan virke uinteresserede for så pludselig at eksplodere. Det er en farlig type. Og så er han svær en mod en, fordi han ikke er til at komme ind på kroppen af. Man skal som modstander søge at være tidligt omkring ham og gerne med en opbakningsspiller i området på banen, hvor han opererer, siger EfB-assistenttræner Lars Lungi Sørensen, der har studeret Superligaens topscorer med ni mål i 11 kampe op til fredagens opgør.

Mod AaB spillede den 26-årige angriber på højrekanten, hvorfra han kunne søge ind i banen og fyre venstrebenet af. På den anden kant blev Joshua John indskiftet. Han ynder ligeledes at søge ind i banen og afslutte, men er ikke så varieret i sit spil som Bruninho, der scorede FC Nordsjællands mål i 2-1-nederlaget til EfB i august.

FC Nordsjælland blev mestre i 2012 med en meget boldbesiddende spillestil. 56,8 procent af tiden havde holdet bolden i guldsæsonen. Den andel er siden dalet til foreløbig 51,2 procent i denne sæson, uden at Lars Lungi Sørensen tillægger det større betydning.

- Klubben er fortsat tro mod sit koncept og måden, den gerne vil spille på. Når man bliver mester, forsvinder spillere, nye spillere skal ind og lære konceptet, og det kan i en periode være svære at praktisere. For os gælder det om at finde en formation, så det ikke gør så meget, at de har bolden. Det har blandt andet noget at gøre med, hvor man lægger presset på banen, siger Lungi.

Du kan købe billetter til det vigtige opgør mellem EfB og FC Nordsjælland fredag kl. 18.00 på Blue Water Arena på www.efbbillet.dk. Du har i pausen mulighed for at vinde billetter til Danmarks play-off-kamp mod Sverige 17. november i Telia Parken. En deltager fra hver tribune udvælges til at deltage i en konkurrence på grønsværen, hvori en fodbold indgår. De to vindere går fra banen med hver fire billetter til det afgørende EM-slag. Konkurrencen er et led i en landsdækkende kampagne for at få flere tilskuere til kampene arrangeret af Divisionsforeningen, klubberne og Discovery.   

Af Frede Madsen

nyheder_divider