Målmandstalent skifter til topklub i Premier League

29. jan. 2016

Et af dansk fodbolds største målmandstalenter, Daniel Iversen, skifter fra EfB til topholdet og sæsonens store overraskelse i den engelske Premier League, Leicester City FC. Den 18-årige målmand har indgået en aftale på tre og et halvt år frem til 30. juni 2019. 

- Det er en kæmpedrøm, der går i opfyldelse for mig, og jeg kan næsten ikke fatte det, fordi det hele er gået så hurtigt de seneste dage. Jeg skal i dagligdagen træne med Kasper Schmeichel og de andre målmænd i førsteholdstruppen og skal spille på Leicesters U21-hold de næste par år. Derefter skal jeg nok lejes ud, så jeg kan blive klar til at spille i Premier League, som jeg går 100 procent efter, siger Daniel Iversen.

Det 18-årige talent skiftede som 12-årig til EfB fra samarbejdsklubben Gørding IF, og han har siden med skiftende målmandstrænere i årgangene gennemgået en imponerende udvikling, der foreløbig har bragt ham 38 kampe på landsholdene fra U16 til U19. Han blev i 2014 af DBU kåret som årets landsholdstalent i U17-årgangen.

Det er anden gang inden for få uger, EfB sender et ungt talent til Premier League, idet midtbanespilleren Lasse Sørensen ved årsskiftet tiltrådte i Stoke City FC. Ungdomselitechef Niels Erik Søndergård glæder sig over, at klubbens talenter nyder så stor bevågenhed, også fra klubber på højeste niveau i Europa.

- Det er ikke så ofte, danske spillere skifter til en Premier League-klub, og i Daniels tilfælde er det endog til topholdet i England. Vi har hele tiden vidst, at han er et stort talent, og at han har tilsvarende ambitioner. I vore bestræbelser på at forlænge kontrakten med ham har vi haft svært ved at tilbyde ham at spille kampe på et niveau, der matcher hans ønsker, fordi to år ældre Jeppe Højbjerg er foran ham i forhold til superligaholdet. Derfor er blot tilbage at ønske Daniel til lykke med kontrakten med Leicester og det bedste for hans fremtid, siger Niels Erik Søndergård.

Daniel Iversens aftale med EfB ville udløbe til sommer, og i betragtning af den korte tid til kontraktudløb betegner Niels Erik Søndergård handlen med Leicester som et godt salg.

Den kommende Leicester-målmand ser frem til at træne og spille kampe på et højere niveau end hidtil, men sender roser tilbage til EfB for det store bidrag til den udvikling, han har været igennem.

- Tiden i EfB har udviklet mig rigtig meget både personligt og fodboldmæssigt, især det seneste år med Lars Winde som målmandstræner og som en del af førsteholdstruppen. Nu kommer jeg til en klub med faciliteter, man ikke kan sammenligne med forholdene i dansk fodbold. Jeg fik det bedste indtryk af Leicester, da jeg var på en uges træningsophold i december, alle tog godt imod mig, og jeg fik snakket lidt med Kasper Schmeichel, siger Daniel Iversen.

Han skal den første tid bo hos en familie, der har hele 12 fodboldtalenter fra U16- til U21-alderen boende, og når han har lært klubben og byen bedre at kende og har deltaget i engelskundervisning, er hensigten at flytte i egen lejlighed. Kæresten Simone bliver i Danmark for at færdiggøre sin gymnasieuddannelse.

Af Frede Madsen

nyheder_divider