Mads Hvilsom klar til at score for EfB de næste tre år

21. Jun. 2016

Esbjerg fB har indgået en aftale med den tyske klub, Eintracht Braunschweig, om at leje Mads Hvilsom i den kommende sæson. Endvidere er vilkårene for at overtage den 23-årige angriber på plads, så han fra sommeren 2017 kan tiltræde på en toårig kontrakt i EfB.

- Jeg betragter Esbjerg som en stor klub, som der er store forventninger til fra ikke blot byen, men hele området, og jeg er stolt af at komme til den. Jeg er kommet hertil for at spille fodbold og trives både på og uden for banen. Man kommer langt med benhårdt arbejde og ved aldrig at give op, og jeg kan lide at opsøge de steder på banen, hvor tingene sker, og score mål, siger Mads Hvilsom.

Han er fra Himmelev ved Roskilde og spillede sine første år i den lokale klub, inden han kom fortsatte i Hvidovre IF og FC Roskilde. I 2008 rykkede han til FC Midtjyllands akademi og debuterede året efter som 16-årig på superligaholdet. I de følgende sæsoner var der udsving i karrieren, og han blev udlejet til først Viborg FF og i sommeren 2012 Hobro IK, hvor han i 2014 kom på fast kontrakt og markerede sig som topscorer.

I sommeren 2015 skiftede Mads Hvilsom til 2. Bundesliga-klubben Eintracht Braunschweig på en treårig aftale, men havde svært ved at etablere sig og blev lejet ud til norske SK Brann i Bergen. Den norske klub har accepteret, at han træder ud af lejeaftalen.

- Jeg har været ude i forholdsvis store klubber og har samlet erfaringer. Det er ikke gået helt, som jeg havde håbet, men jeg tog en chance og har givet alt, hvad jeg havde. Jeg kan sagtens se mig selv i øjnene efter opholdene i Tyskland og Norge, og jeg er ikke blevet en dårligere fodboldspiller af det, siger Mads Hvilsom.

EfB’s cheftræner, Jonas Dal, har et særdeles godt kendskab til Mads Hvilsom fra Hobro, hvor han i tre sæsoner spillede 74 kampe og scorede 28 mål.

- Mads er en hårdtarbejdende, loyal og ydmyg spiller, der kender sine styrker og begrænsninger og ved, hvornår han skal slå til. Når han får chancen, scorer han, og han er villig til at investere i at opsøge scoringsmuligheder, som de færreste havde set. Han fik tillid og spillede mange kampe i Hobro, og han betalte tilbage, siger Jonas Dal.

Mads Hvilsom er den anden angriber, EfB henter inden den nye sæson, efter at Mick van Buren og andre offensivspillere har forladt klubben ved kontraktudløb. Den tidligere FC Fredericia-topscorer, Brent McGrath, blev præsenteret for en måned siden.

EfB’s nye angriber indledte træningen efter en kort sommerpause i Brann for en uge siden og er klar til at spille træningskamp mod FC Midtjylland onsdag i Skjern. Han bliver med flytningen til Esbjerg genforenet med kæresten Line, der flytter med. Mads Hvilsoms bror har boet i byen, så han behøver ikke noget bykort for at finde rundt.

Af Frede Madsen

nyheder_divider