Martin Pusic får comeback i Parken

20. Apr. 2014

To store profiler vender tilbage hos Esbjerg fB til sæsonens tredje møde med de danske mestre fra FC København. Landsholdsbacken Peter Ankersen er med efter en kamps karantæne, og Martin Pusic er klar efter den muskelskade, han pådrog sig tidligt i hjemmekampen mod FC Vestsjælland 29. marts.

- Forhåbentlig vil Pusic’ comeback indebære, at vi kommer til at fylde noget mere oppe foran, og at vi blive dygtigere med ryggen mod mål, som han har vist sig at være, siger EfB’s cheftræner, Niels Frederiksen.

De to tidligere kampe mod FC København er begge endt 1-1. I opgøret i Parken i september i fjor formåede hjemmeholdet at udligne sent i kampen på et tidspunkt, da holdet var reduceret til 10 mand efter en udvisning. Niels Frederiksen har respekt for FC København, men betragter holdet på linje med alle andre som en modstander, det er muligt tage point fra – også i løvernes egen hule.

- For første gang i denne sæson foregår det indbyrdes opgør på et tidspunkt, da begge hold er inde i fornuftige perioder. FC København er et hold af dygtige fodboldspillere og med en god defensiv struktur, men har haft problemer med at skabe chancer. Vi ved dog, at vi skal tage os i agt for deres indlægsspil og dødbolde, siger Niels Frederiksen.

EfB placerede sig med det uafgjorte resultat mod Randers FC i spidsen af feltet lige efter top fire, og skal holdet holde sin placering – eller endog avancere – er der klare betingelser i de tre kommende kampe mod FC København, FC Midtjylland og AaB.

- Hvis vi skal gøre os forhåbninger om at spille med om kvalifikation til europæisk fodbold, altså en fjerde- eller femteplads i Superligaen, skal vi have point i de tre næste kampe mod tophold. Disse kampe vil vise, hvor gode vi er, siger Niels Frederiksen.

For første gang længe har EfB alle angribere til rådighed, og hollandske Mick van Buren glider ud af 19-mandstruppen til kampen i Parken.

EfB spiller kampen i Superligaen mod FC København mandag den 21. april kl. 19.00 i Parken.

Af Frede Madsen

nyheder_divider