Meget er forandret siden blamagen i Herning

17. Apr. 2016

Esbjerg fB’s seneste kamp mod FC Midtjylland i november i Herning og den efterfølgende kamp mod Hobro IK symboliserede meget godt de defensive problemer i efteråret. Den første blev vundet af mestrene med 5-1, og i den næste slæbte EfB et 4-4-resultat hjem efter et comeback af liverpoolske dimensioner.

Mandag aften mødes EfB og FC Midtjylland på Blue Water Arena, og meget har forandret sig på begge hold, siden EfB frivilligt og ufrivilligt stod for underholdningen i begge ender af banen i den periode.

 - Jeg havde allerede efter træningskampene inden forårssæsonen en god fornemmelse. Vi har nu en basis i defensiven, og også i 0-0-kampen mod FC Nordsjælland viste vi, at det ikke bare er noget, vi snakker om. Med de sydvestjyske dyder er vi blevet svære at spille imod, og sådan har det været i alle kampe. Når modstanderne giver os plads og muligheder, bliver vi også svære at spille mod i den offensive del af spillet, siger EfB’s cheftræner, Jonas Dal.

EfB har mulighed for at passere AGF med point mod FC Midtjylland, der i et forår med modgang undervejs kæmper for at hænge på i medaljekampen. Jonas Dal så et Midtjylland-hold, der præsterede fint mod Brøndby IF, men til gengæld ikke var uheldig med ikke at tabe til Viborg FF på hjemmebane i næste kamp. EfB-cheftræneren forventer dog, at midtjyderne vil blive bedre i takt med, at de europæiske kampe kommer på afstand, og der er blevet mere tid til at træne.  

 - Vi har trænet omstillinger i denne uge, fordi vi gerne vil forsøge at spille hurtigere fremad, når vi erobrer bolden. FC Midtjylland har ofte begge backs med langt fremme og overlader det til en 6’er og midterforsvaret at forsvare, og det vil vi gerne udnytte, siger Jonas Dal.

Han havde 22 markspillere på træningsbanen søndag, heriblandt Andreas Nordvik, Kevin Mensah, Jerry Lucena, Mohammed Fellah og Robin Söder, og de to sidstnævnte erstatter Mathias Kristensen og Søren Andreasen i truppen. Men de er ikke på kort sigt i betragtning til startopstillingen, der består af spillere med kapacitet til at spille 90 minutter.

Af Frede Madsen

nyheder_divider