Mensah dobbeltmålscorer i målrigt nederlag

24. okt. 2015

Esbjerg fB startede kampen med et højt pres på viborgenserne og sad på spillet i starten af kampen. Dette ændrede sig dog halvvejs i første halvleg, da Viborg FF bragte sig foran. Efter scoringen sad hjemmeholdet på kampen, og så kunne Kevin Mensah blot pynte på resultatet med to scoringer.

Esbjergenserne startede med et offensivt pres på viborgenserne, hvor især Nicki Bille gjorde sit for at stresse den midtjyske defensiv. Dette havde nær givet pote, da bolden blev erobret højt oppe på banen, og Leon Jessen slog bolden indover til Mick van Buren. Hollænderen fik hovedet på bolden, men Viborgs målmand, Peter Friis, reddede hovedstødet.

I den modsatte ende var viborgenserne skarpere, da bolden blev spillet tilbage til venstrebacken Jonas Thorsen, som slog et tidligt indlæg. Her kom Jeppe Curth først på bolden, og med hovedet tippede han den forbi Martin Dúbravka og i mål til 1-0.

Esbjergenserne fik kort tid efter en fin mulighed for at udligne, da Mick van Buren spillede Mohammed Fellah i dybden. Fellah trak forbi sin modstander og blev nedlagt i feltet, men dommeren dømte hjørnespark. Ved en efterfølgende omstilling satte Serge Deble tempo og afsluttede udefra mod det lange hjørne. Martin Dúbravka reddede afslutningen og gav en retur, som han også parerede til hjørnespark. Ved hjørnesparket lykkedes det for Serge Deble at tæmme bolden i feltet og afslutte mod mål. Afslutningen ramte Mick van Buren og gik i mål.

Få minutter efter kom Jeppe Curth i duel med Michael Jakobsen, der clearede bolden til hjørnespark. Jonas Kampers hjørnespark havnede endnu en gang ved Serge Deble, der denne gang fik bolden i mål med brystkassen, så spillerne gik til pause ved stillingen 3-0.

Fra anden halvlegs start virkede esbjergenserne opsatte på at reducere, men der måtte en dobbeltudskiftning til, før det lykkedes for det gæstende hold. Mick van Buren kom igennem i venstre side og sendte med ydersiden bolden til indskiftede Kevin Mensah. Han tæmmede bolden med brystet og hamrede bolden i mål mod sine tidligere holdkammerater.

Reduceringen holdt dog ikke længe, da Serge Deble fem minutter efter snød Michael Jakobsen på kanten af feltet, hvorefter viceanføreren begik frispark. Den tidligere esbjergenser, Sebastian Andersen, sparkede frisparket, og via muren gik bolden i mål til 4-1.

I kampens overtid pyntede Kevin Mensah på resultatet, da han trak ind i banen fra højre kanten. Et langt træk mod Mikkel Vestergaard snød forsvaret, og Kevin Mensah fortsatte selv med bolden. Til slut hamrede han bolden i målkrogen med venstrefoden og scorede til slutresultatet 4-2.

- Vi spiller nogle fine perioder, men vi falder lidt for tungt på nogle omstillinger, så det er selvfølgelig træls at starte sådan her. Men jeg synes, jeg ser nogle dygtige fodboldsspillere, og så må vi bare arbejde endnu hårdere, sagde cheftræner Jonas Dal.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider