Mentalitet og energi fokus i årets sidste kamp

10. Dec. 2016

For første gang i denne sæson møder EfB med ballasten at være ubesejret i tre kampe i træk i Alka Superliga til årets sidste fodboldkamp, opgøret mod Randers FC på udebane. Det er samtidig Lars Lungi Sørensens debut som permanent cheftræner.

Den afsluttende træning på Blue Water Arena var præget af bevægelse, boldspil – og humør – inden søndagens afslutning på en vanskelig halvsæson. Anfører Victor Pálsson ønsker ikke at dramatisere overgangen fra Colin Todd til klubmanden Lars Lungi Sørensen.

- Alle kender Lungi og ved, hvad han står for, og det har været en god uge. Vi skal møde et rigtig godt fodboldhold med dygtige angribere og en stærk defensiv, som er svær at nedbryde. Vores tilgang skal være den samme som til enhver anden fodboldkamp, men selvfølgelig vil det være rart at slutte året godt af, siger Victor Pálsson.

Vurderingen af Randers deles af hans nye cheftræner, der anser det for at være et stærkt besat mandskab i alle kæder og i god balance.

- Jeg vil ikke have noget imod at vinde, men skulle det værste ske, at vi taber, vil jeg kigge på energien og det mentale aspekt. Jeg vil have, at spillerne på banen hjælper hinanden på forkant, i stedet for at de kritiserer hinanden på bagkant. Taktisk har jeg gået på listefødder efter blot fire træninger, for jeg vil ikke overfylde spillerne med nye anvisninger, så de glemmer at spille fodbold, siger Lars Lungi Sørensen.

Randers har tabt tre kampe i træk med et enkelt mål, men indsatsen i især de to seneste kampe mod Brøndby IF og FC København har bekræftet holdets stærke kandidatur til mesterskabsspillet til foråret. De to mandskaber spillede 1-1 i Esbjerg i september, men hjemme har Randers længe haft overhånden.

Jeppe Højbjerg er klar efter sin rygskade, og også Casper Nielsen er tilbage i truppen. De afløser Lasse Mikkelsen og Anders Dreyer.

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod Randers FC søndag den 11. december kl. 13.00 på BioNutria Park.

Af Frede Madsen

nyheder_divider