Mere kvalitet over 90 minutter mod OB

04. Jul. 2014

Esbjerg fB skal lørdag eftermiddag en tur til Fyn, hvor OB venter i Munkebo. Cheftræner Niels Frederiksen håber på, at det gode spil bliver leveret i længere perioder af kampen.

Det blev sidste lørdag til en smal 1-0 sejr over Viborg FF – et mål sendt ind i træningskampen af debutanten Lasse Rise. Nu er vi så kommet én uge tættere på sæsonstarten, og endnu en ligeværdig modstander venter i OB. Men Esbjerg-træneren Niels Frederiksen forventer, at holdet kan lægge yderligere på.

-I momenter spiller vi ganske udmærket mod Viborg. Men jeg håber, at vi kan have den kvalitet i flere minutter ad gangen mod OB. Det gælder både i presspillet, og når vi selv er i boldbesiddelse, så det er igen vores primære fokusområder, understreger Niels Frederiksen.

OB spillede senest 1-1 i deres testkamp mod FC Vestsjælland, mens det ugen forinden blev et nederlag på 1-0 til IFK Göteborg. Holdet har i sommerpausen forstærket sig med Superliga-erfaring. Midtbanespilleren Lucas Jensen er hentet i Viborg FF, forsvarsgeneralen Lasse Nielsen er kommet til fra FC Vestsjælland, mens den tidligere EfB-spiller, Lasse Kryger, fremover skal udfylde pladsen som OB´s højre back. Men de allerstørste kvaliteter er allerede særdeles godt integreret i OB-truppen.

-Fynboerne har en rigtig god offensiv med folk som Emil Larsen, Rasmus Falk og Bashkim Kadril, så vores defensiv bliver uden tvivl testet. Ellers forventer vi et OB-hold, der forsøger at skabe overtal på midten af banen og derved sætte modstanderen under pres. Så omstillingsspillet kan blive meget afgørende, som da vi vandt 2-1 over dem i foråret i en meget jævnbyrdig kamp, vurderer Niels Frederiksen.

Esbjerg må til opgøret undvære Martin Dubravka, Hans Henrik Andreasen og Lasse Rise, der alle render rundt med lidt småskader. Til gengæld er Jens Berthel Askou tilbage i truppen efter ½ års fravær på grund af diskusprolaps i lænden.

Træningskampen EfB - OB spilles lørdag den 5. juli kl. 13.00 på Munkebo Stadion.

Af Søren Kaster Poulsen

nyheder_divider