Mestrene fældede EfB

02. mar. 2015

Gæsterne fra Nordjylland løb med sejren og de tre point, da EfB tabte forårets første hjemmekamp til AaB i en kamp, hvor gæsterne fældede esbjergenserne på en stærk anden halvleg.

Omstillingerne faldt på stribe, da EfB og AaB tørnede sammen i årets første Alka Superliga-kamp på Blue Water Arena. Begge mandskaber forsøgte sig fra start med omstillinger, men det var gæsterne, der kom frem til de bedste chancer.

Gæsternes Nicolaj Thomsen og Anders Jakobsen viste tidligt tænder, da de i en omstilling var tæt på at spille sig frem til en stor mulighed. Heldigvis blev afslutningen blokeret, så hjemmeholdet slap med skrækken. I den anden kom Lasse Rise efter 17 minutters spil frem til kampens første store esbjergensiske chance, da han var over en nedfaldsbold i feltet, men Nicolai Larsen var på plads i AaB-målet.

Da stadionuret rundede de 30 minutter, var Lasse Rise tæt på at bringe EfB i front, da han kom bag sin oppasser og kunne sætte hovedet på Michael Jakobsens langs aflevering. Men endnu engang var AaB-keeperen på plads. Der gik ikke lang tid, inden gæsternes Frederik Børsting fik en chance i den anden ende, da han vandt en løbeduel med Michael Jakobsen, men Martin Dubravka hev en flot redning frem.

Omstillingerne flød i en strid strøm, hvor de ofte overlappede hinanden, uden det blev til chancer i nogle af enderne. Tit med AaB’s angribere liggende og lure på kanten af offsidefælden, der for det meste klappede.

Kort før pausen lykkedes det hjemmeholdet at komme i front. Ryan Johnson Laursen sendte et indlæg ind i feltet, der blev sendt videre af AaB’s Kenneth Emil Petersen. Nicolai Larsen forsøgte i en duel med Jonas Knudsen at bokse bolden væk, men Knudsen fik snittet bolden ind mellem hænderne på Larsen, der kunne se bolden gå ind via stolpen.

Føringen blev kortvaring, da AaB kom blæsende ud efter pausen og udnyttede, at EfB’s defensiv gentagende gange lod de angribende nordjyder få for meget plads ude foran feltet. Indenfor fem minutter havde gæsterne vendt kampen fra et truende nederlag til noget, der lignede tre nordjyske point. Først udlignede Anders Jakobsen, da han umarkeret fik lov til at trække ind i banen fra venstre og sende en langsskudsperle op i nærmeste hjørne, udenfor Dubravkas rækkevidde. Fem minutter senere gjorde Frederik Børsting holdkammeraten kunsten efter, da han fra højre side trak ind i banen og smækkede bolden ind i samme hjørne som Jakobsen.

Lasse Rise havde efterfølgende chancen for at udligne, da Ryan Johnson Laursen efter samspil med Jeppe Andersen sendte et indlæg ind i feltet til Rise, men chancen blev misbrugt og afslutningen sendt over målet.

Tre offensive esbjergensiske indskiftninger fik sat lidt skub i presset mod gæsterne, hvor Casper Nielsen, debutanten Kevin Mensah og Robin Söder kom på banen. I stedet for udligningen serverede gæsterne en kold spand vand lige i hovedet på EfB, da Thomas Enevoldsen og Nicolaj Thomsen snød EfB’s højtstående defensiv. De to kom selv af sted, hvor Thomsen kunne servere bolden for Enevoldsen, der kunne sende bolden i det tomme mål. Enevoldsen var også tæt på at gøre det til 4-1, da Andreas Bruhn og han gjorde kunststykket efter, men Dubravka kom ned og fik blokeret forsøget, hvilket efterfølgende kostede en del behandling af EfB-keeperen, der i aktionen kom til skade med sit højre knæ. Chancen for en nordjysk 4-1 scoring kom igen i tillægstiden, men her reddede Dubravka igen holdkammeraterne, da han afværgede Børstings forsøg.

Fra esbjergensisk side er der kun at håbe, at der er tale om en dårlig generalprøve forud for torsdagens pokalkvartfinale mod AaB.

Af Lars Johansen

nyheder_divider